« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
UŽIVANJE NA SLAPOVIMA

NP Krka posjetilo 360.000 turista

U prvih sedam mjeseci tri puta više gostiju.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (A. Baranić, CROPIX)
Više o

NP Krka

,

broj turista

,

Ivona Cvitan

Nacionalni park Krka do kraja srpnja posjetilo je 360.000 gostiju što je tri posto više nego u istom razdoblju prošle godine, rekla je rukovoditeljica Odsjeka za turizam NP Krka Ivona Cvitan.

To znači, navodi Cvitan, da bi do kraja godine mogao biti srušen prošlogodišnji rekord kada je NP Krka, koji je uz NP Plitvice najposjećeniji hrvatski nacionalni park, posjetilo više od 700.000 turista.

Među posjetiteljima, kaže Cvitan, najviše je Nijemaca, Talijana, Poljaka i Francuza. Tijekom godine NP Krku uglavnom posjećuju turisti u grupama, mahom Hrvati, te učeničke ekskurzije, no u srpnju i kolovozu prevladavaju individualni posjeti, naglašava Cvitan.

Najviše zanimanja turisti pokazuju za posjet Skradinskom buku koji ovih dana dnevno bilježi oko 8000 posjeta, dok je rekordna dnevna posjećenost ovoga ljeta bila 9000 posjetitelja. Cvitan kaže kako u NP Krki na jednoj lokaciji u jednom dana može biti najviše 12.000 posjetitelja a da to ne predstavlja mogući ekološki problem.

Za razliku od Skradinskog buka, na Roškom slapu dnevno se proda oko 300 ulaznica što je 15 posto manje nego prošlog ljeta, a razlog tomu su radovi na rekonstrukciji ceste od Pakova Sela prema Drnišu. Cvitan ističe kako Roški slap ipak posjeti više turista jer mnogi do te lokacije stižu i izletničkim brodovima sa Skradinskog buka te manastira Krka. (HINA)

18.08.2008. 14:00:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh