« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
PODRŠKA SAVEZA

Novo sportsko natjecanje na pomolu - Igre Europe

Velika većina nacionalnih Europskih olimpijskih odbora podržava ideju o Igrama Europe, problem su slobodni termini

Olimpijska baklja
Olimpijska baklja (Shutterstock)
Više o

Hrvatski olimpijski odbor

,

Zlatko Mateša

,

Igre Europe

Osnovni koncept održavanja Igara Europe podržava čak 87 posto nacionalnih Europskih olimpijskih odbora (EOC), a veliki postotak zemalja zatražio je da se multišportske igre Starog kontinenta održe što prije, prenosi Hina.

Istraživanje koje je provela radna skupina EOC-a zadužena za ispitivanje isplativosti takvog projekta na čijem je čelu predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i član Izvršnog odbora EOC-a Zlatko Mateša, pokazalo je da nacionalni olimpijski odbori žele takvu manifestaciju kakva postoji na svim ostalim kontinentima.

Komentirajući rezultate istraživanja radne skupine predsjednik EOC-a Patrick Hickey nije krio zadovoljstvo.

"Ova potpora nacionalnih olimpijskih odbora je dragocjena za nastavak projekta kojeg su pored Međunarodnog olimpijskog odbora podržale i vodeće televizijske korporacije, brojne međunarodne športske federacije, te športaši i športski dužnosnici. Po njegovim riječima sljedeći korak kojeg će EOC-a napraviti je izrada temeljitije studije provedivosti ove zamisli, kojoj je najveća zapreka što u Europi već godinama postoje godišnja natjecanja u gotovo svim najpopularnijim športovima. Očekuje se da bi EOC odluku o tome hoće li ući u organizaciju Igara Europe donijeti do sredine ožujka ove godine.

23.02.2011. 18:28:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SuperTip
    23.02.2011. 23:01
    europa je izumiruća
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh