« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
1978. - 2011.

Novinarka Željka Matković pronađena mrtva

U istom stanu u kojem je u veljači pronađen mrtav Kasum Cana, pronađena je jučer popodne i vlasnica Željka Matkovič

Fotografija vijesti
Više o

željka matković

,

željka matković biografija

Željka Matković rođena je 17. veljače 1978. godine, a novinarstvom se počela baviti već sa 16 godina i bila je iznimno talentirana. Pisala je u Nacionalu, Večernjem listu, Jutarnjem listu, Globusu te objavljivala u dvotjedniku Objektiv.

Istodobno je studirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti i uspješno ga završila. U Globusu i osobito poslije u Jutarnjem listu sustavno je počela raditi reportaže koje su ubrzo prerasle u velike putopise.

Njezini najvredniji novinarski radovi su putopisi iz Azije. Godine 2006. objavila je časopisu Fantom slobode tekstove s Puta svile, kojim je putovala 75 dana, od Turske do Irana, i dalje, Turkmenistana, Uzbekistana, Kirgistana, kroz Kinu, do Pekinga. 

Godine 2007. uspjelo joj je ući u Sjevernu Koreju i bila je prva hrvatska novinarka koja je o toj zemlji napisala odličnu reportažu za Jutarnji list.

U posljednje vrijeme Željka Matković spominjala se zbog burne veze s glazbenikom Goranom Bareom te kao vlasnica stana u kojem je od posljedica uživanja droge umro Kasum Cana.

25.05.2011. 17:00:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh