« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Novi zagrebački GUP

Zagrebačko Poglavarstvo usvojilo izmjene i dopune Prostornog plana i GUP-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Zagreb novi GUP

,

Milan Bandić

Zagrebačko Poglavarstvo danas je u nastavku sjednice započete prošli petak usvojilo izmjene i dopune Prostornog plana grada Zagreba te generalnih urbanističkih planova Zagreba i Sesveta i uputilo ih Gradskoj skupštini na usvajanje.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Jadranka Veselić Bruvo rekla je da je Prostorni plan Zagreba unaprijeđen definiranjem dijela koji ulazi u ekološku mrežu to jest u sustav ekološki značajnih područja; ucrtane su zone sanitarne zaštite i izvorišta, a sastavnim dijelom Plana postale su detaljne inženjerske-geološke karte podsljemenske urbanizirane zone.

Govoreći o izmjenama generalnog urbanističkog plana (GUP), rekla je da su uspjeli izaći iz blokade izdavanja lokacijskih dozvola u vezi s priključkom građevinske čestice na prometnu površinu. Najvažnijim je istaknula očuvanu rezervaciju prostora za osnovnu prometnu mrežu, odnosno rezervaciju prostora za budući razvoj.

Za izmjene i dopune GUP-a Sesvete Veselić Bruvo je istaknula stvaranje uvjeta za izgradnju Palače pravde i tržnice u Sesvetama.

Na sjednici Poglavarstva usvojena je odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i upućena Gradskoj skupštini na usvajanje.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk rekao je da se na području Zagreba kao kućne ljubimce zabranjuje držati opasne i potencijalno opasne životinjske vrste utvrđene u Popisu, a ako netko već ima takvu životinju, moći će ju zadržati do kraja njezina životna vijeka. Također, Ustanova Zoološki vrt preuzima od Veterinarske stanice posao skupljanja, prevoženja, smještaja i skrbi o napuštenim i izgubljenim životinjama, a sklonište za napuštene životinje bit će u Dumovcu.

Na sjednici Poglavarstva usvojen je i zaključak o početku javne nabave za održavanje javnih satova u Zagrebu, u vrijednosti od 800.000 kuna, te za izradu projektne dokumentacije za izgradnju kompleksa URIHO i Doma invalida Kajzerica u vrijednosti od 12.000 kuna.

Na novinarski upit da komentira USKOK-ovu kriminalističku obradu vezanu za cijenu ZET-ove kućice na Črnomercu i obnovu drvenog paviljona na Tuškancu, gradonačelnik Milan Bandić je rekao da svatko treba raditi svoj dio posla i za to odgovarati. "Gradonačelnik nije ni u Povjerenstvu niti raspisuje natječaje niti na javnim nadmetanjima dijeli bilo kome posao", rekao je Bandić i dodao kako je njegova dužnost nadzirati zakonitost postupanja i da je zato pročelniku Gradskog kontrolnog ureda Mirku Heraku naložio da napravi svoj dio posla. (hina/metro-portal)

08.12.2008. 21:39:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh