« Film
objavljeno prije 10 godina
BOX OFFICE

Novi X-Meni novi su svjetski broj 1

Povratak Briana Singera u redateljski stolac, sudeći prema sjajnim recenzijama, i u kreativnom je smislu donio novu svježinu posrnulom serijalu

Fantastična 262 milijuna dolara u tri dana
Fantastična 262 milijuna dolara u tri dana (Arhiva)
Više o

box office

,

zarada u kinima

,

X-Men: Dani buduće prošlosti

Istovremeni start u čak 119 zemalja donijelo je novom izdanku X-Men franšize pod enigmatičnim naslovom X-Men: Dani buduće prošlosti fantastičan prihod od 262 milijuna dolara u samo tri dana.

U svih 119 zemalja X-Meni su otvorili na prvom mjestu, naravno i u Americi u kojoj je rezultat dobar 90,7 milijuna dolara), ali ipak nešto lošiji od pretposljednjeg filma X-Men: The Last Stand koji je otvorio sa 12 milijuna više, ali značajno bolji od prethodnog filma X-Men: First Class, kao i Wolverinea koji su otvorili sa 55 odnosno 53 milje.

Povratak Briana Singera u redateljski stolac, sudeći prema sjajnim recenzijama, i u kreativnom je smislu donio novu svježinu posrnulom serijalu pa film vjerojatno neće u drugom tjednu trosnuti poput svog japanskog kolege mutanta. 66,3 posto iznosi Godzillin pad gledanosti u odnosu na prošli vikend, no film je nakon svega deset dana distribucije na 315 milijuna dolara globalno (u Americi na 148,7 milijuna) pa nitko neće previše kukati zbog ovog pada.

Rubrika fijasko tjedna ovaj je put rezervirana za novi film Adama Sandlera Blended kojemu su čak i pesimisti predviđali otvaranje na razini 20 miljuna dolara, no rezultat je mnogo gori od toga, svega 14,2 milijuna dolara u prvom tjednu.

Cijeli izvještaj s američkog box officea možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

26.05.2014. 09:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh