« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
IMA LI TOMU KRAJA?

Novi udar na džepove: Benzin opet poskupljuje?

Glavni razlog leži u činjenici da su u posljednjih desetak dana na mediteranskom tržištu cijene benzina dodatno porasle za oko 1 posto

Fotografija vijesti
Više o

cijene goriva

,

poskupljenje benzina

,

eurosuper 95 cijena

Ne promijeni li se ništa do kraja ovog tjedna, od utorka možemo očekivati ponovno povećanje cijena benzinskih goriva, i to za oko pet lipa, dok bi dizeli trebali pojeftiniti za desetak, piše Vjesnik.

Glavni razlog leži u činjenici da su u posljednjih desetak dana na mediteranskom, za Hrvatsku relevantnom tržištu, cijene benzina dodatno porasle za oko 1 posto, a dizelskih goriva pale za oko 1,5 posto. Istodobno je tečaj dolara, valute kojom se tradicionalno trguje crnim zlatom, u odnosu na kunu oslabio oko 0,25 posto.

Iz toga proizlazi da bi u utorak, prema podacima prikupljenim do četvrtka, cijena litre najprodavanijeg benzina eurosupera 95 sa sadašnje maksimalno dopuštene cijene od 11,29 kuna mogla porasti na oko 11,34 kune, a najprodavanijeg dizelskog goriva - eurodizela - sa sadašnje najviše dopuštene razine od 10,24 kuna pasti na oko 10,14 kuna.

Istodobno bi cijena najskupljeg benzina eurosupera 100, po svemu sudeći, mogla sasvim približiti još donedavno nezamislivoj razini od 12 kuna za litru, jer već sad stoji 11,93 kuna, dok bi litra eurosupera od 98 oktana mogao stajati oko 11,72 kune.

Očekuje se da će, ako u drugom dijelu ovoga tjedna ne bude većih promjena cijena na mediteranskom tržištu i(li) tečaja dolara prema kuni, za desetak lipa pojeftiniti i loživa ulja te plavi dizel namijenjen poljoprivrednicima i ribarima.

13.04.2012. 14:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh