« Film
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

Novi projekti braće Coen

Roman opet u igri
Roman opet u igri
Više o

Braća Coen

,

Michael Chabon

Braća Coen snimit će film prema bestseleru Michaela Chabona ‘The Yiddish Policemen’s Union’. Joel i Ethan Coen napisat će scenarij i režirati film o tajanstvenoj smrti na Aljasci u jednoj izmišljenoj židovskoj naseobini.

Njihov posljednji film ‘Nema zemlje za starce’ koji im je donio nagradu Bafta za najbolju režiju, također je nominiran za osam Oscara. Inače, spomenuti film u kojem Javier Bardem glumi okrutnog ubojicu, najuspješniji je film braće Coen što se tiče gledanosti.

Roman ‘The Yiddish Policemen’s Union’ govori o detektivu alkoholičaru koji lovi šahovskog genija ovisnog o heroinu. Iako je Columbia Pictures otkupila prava na ekranizaciju, glumačka postava još nije odabrana. Prema časopisu Variety, braća Coen počet će snimati film, nakon što dovrše crnu komediju ‘A Serious Man’. Pisac Michael Chabon osvojio je Pulitzera 2001. za roman ‘The Amazing Adventures of Kavalier and Clay’. I autor romana ‘Nema zemlje za starce’ Cormac McCarthy, prema kojem su braća snimila film, dobio je Pulitzerovu nagradu za roman ‘The Road’. 

Piše: Livia Čveljo
13.02.2008. 21:27:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh