« Film
objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana
NAJAVE

Novi program FIlm XX u KIC-u

Prvo izdanje održat će se od 5. do 7. travnja 2019. godine a posvećeno je feminističkom video-kolektivu Les Insoumuses

Film XX – Ženski filmski narativi
Film XX – Ženski filmski narativi (KIC)
Više o

KIC

,

Film XX

Kulturno informativni centar (KIC) pokreće program Film XX – Ženski filmski narativi koji će se sastojati od nekoliko tematskih ciklusa a fokusirat će se na reprezentativne redateljice koje su i dalje rijetka pojava u patrijarhalnom i falogocentričnom svijetu filma.

Prvo izdanje održat će se od 5. do 7. travnja 2019. godine a posvećeno je feminističkom video-kolektivu Les Insoumuses koji su 1975. godine u Francuskoj osnovale redateljica Carole Roussopoulos, glumica Delphine Seyrig i prevoditeljica Ioana Wieder.

Nakon svjetske premijere u sklopu Berlinale Foruma u KIC-u će se u petak, 5. travnja u 19 sati održati hrvatska premijera dokumentarnog filma Delphine i Carole (2019) Callisto Mc Nulty koji prati susret između mitske francuske glumice Delphine Seyrig i francusko-švicarske video-pionirke Carole Roussopoulos.

U sklopu programa prikazat ćemo i nekoliko reprezentativnih uradaka video-kolektiva Les Insoumuses koji su fokusirani na reprezentaciju žena u medijima, te njihova radna i reproduktivna prava - Maso i Miso idu na jedrenje i S.C.U.M. manifest (1976.); Budi lijepa i šuti! (1981.).

Gošća programa je mlada francuska redateljica i spisateljica Callisto Mc Nulty, ujedno i unuka Carole Roussopoulos.

01.04.2019. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh