« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
sjeo bi za stol...

Novi predsjednik Studentskog zbora protiv studentskih blokada

Na sjednici Hrvatskog studentskog zbora (HSZ) održanoj danas u Zadru, izabran je novi predsjednik, Ivan Bota, apsolvent Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba

Više o

studentska blokada

,

Ivan Bota

,

Hrvatski studentski zbor

"Sva hrvatska sveučilišta muče isti problemi, a to je nedostatak studentskog smještaja koji je osobito izražen u Zadru, kao i duplo povećanje cijena smještaja koje se posebno očituje u Varaždinu i Zagrebu. Osim ovoga problema koji je itekako značajan, pokušavamo utjecati svojim sugestijama i na izradbu novog zakona o visokom školstvu koji bi trebao svim studentima omogućiti besplatno školovanje" kazao je Bota.

Napomenuo je kako se glede tog pitanja za sada još ništa značajnije nije dogodilo. Osvrčući se na studentske prosvjede i pokušaje blokade sveučilišta Bota je rekao kako je i sam podržavao ideju besplatnog studiranja, no smatra da se to ne može izboriti blokadom i prosvjedima već da se treba sjesti za stol. Jer, kazao je, blokadom sveučilišta profesorima se onemogućilo ustavno pravo na rad a studentima na obrazovanje.

Novi predsjednik Hrvatskog studentskog zbora Ivan Bota istaknuo je da će se zalagati za brže rješavanje studentskih problema ali i za što transparentniji rad sveučilišta kako bi studenti što prije došli do informacije koje su im nužno potrebne.

18.09.2009. 22:43:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh