« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
KRIZA

Novi posao najčešća je novogodišnja želja Hrvata

O pokretanju vlastitog posla sanja 12% zaposlenih i 11% nezaposlenih ispitanika

Nada umire zadnja ...
Nada umire zadnja ... (Arhiva)
Više o

Moj posao

,

posao

,

novi posao

Mnogi početak nove kalendarske godine doživljavaju kao vrijeme za 'novi početak'. Koje važne odluke hrvatski građani donose na kraju 2012. i kakve su im želje za nadolazeću 2013. godinu, istražio je portal MojPosao na više od 500 ispitanika.

U skladu sa situacijom u državi, najveća blagdanska želja vezana za posao i karijeru je pronalaženje posla - tako 68% nezaposlenih ispitanika u novoj godini priželjkuje posao.

Zaposlenim ispitanicima je također prvom mjestu pronalaženje (novog) posla - 21% njih priželjkuje bolje radno mjesto. Napredovanje priželjkuje petina zaposlenih ispitanika, dok ih se 17% nada poboljšanju poslovanja tvrtke u kojoj rade. O pokretanju vlastitog posla sanja 12% zaposlenih i 11% nezaposlenih ispitanika.

Žene u većoj mjeri žele (novi) posao nego muškarci - 42% ispitanica priželjkuje (novi) posao, dok isto želi 27% ispitanika. Muškarci su ambiciozniji kada je u pitanju pokretanje vlastitog posla - njih skoro petina žele biti 'sam svoj šef', dok je na isto spremno samo 9% žena.

27.12.2012. 11:41:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh