« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
HMM ...

Nove cijene polica dopunskog zdravstvenog osiguranja

Ravnatelj HZZO-a istaknuo je da će Zavod novim načinom ugovaranja i smanjivanjem vrijednosti police nastojati zadržati postojeće i privući nove osiguranike

Država će konkurirati privatnicima
Država će konkurirati privatnicima (Arhiva)
Više o

polica

,

zdravstveno osiguranje

,

cijena

,

dopunsko zdravstveno osiguranje

Cijena police ovisit će o odluci Upravnog vijeća, a prijedlog će biti 70 kuna za sve hrvatske građane, rekao je Siniša Varga u Dnevniku Nove TV. Sada su cijene tih polica od 50 do 80 kuna za umirovljenike, a za zaposlene od 80 do 130 kuna na mjesec, ovisno o primanjima.

Ravnatelj HZZO-a istaknuo je da će Zavod novim načinom ugovaranja i smanjivanjem vrijednosti police nastojati zadržati postojeće i privući nove osiguranike. Državni osiguravatelj, koji ima dva milijuna i 370 tisuća osiguranika, tako želi zadržati korisnike kojima se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju i dolaskom konkurencije navodno nude jeftinije osiguravateljske usluge.

HTV tako navodi da najveći privatni osiguravatelj na hrvatskom tržištu Croatia osiguranje nudi policu za 75 kuna mjesečno, također za sve kategorije osiguranika, a mediji danas pišu i da je dolazak na hrvatsko tržište najavilo 17 stranih osiguravatelja i 12 društava za posredovanje u osiguranju.

Medijske napise o europskim direktivama po kojima HZZO više ne bi mogao ugovarati police dopunskog zdravstvenog osiguranja Varga je danas u HTV-ovoj emisiji 'Hrvatska uživo' nazvao 'špekulacijama koje su iz tko zna kojih razloga plasirane u medije'. Najavio je da će HZZO dopunsko zdravstveno osiguranja najvjerojatnije staviti u novi pravni oblik, kao samostalan i konkurentan proizvod na tržištu, nevezan uz državni proračun.

Govoreći pak o zdravstvenoj zaštiti studenata, objasnio je kako po novom zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju od 1. srpnja studentima nakon 26 godine života prestaje pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu. Naime, njih sada obvezno zdravstveno osiguranje mjesečno stoji 357,95 kuna.

24.08.2013. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh