« Film
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
FILMOVI

Nova sezona Kinoteke

Kino Kinoteka otvara vrata nove sezone uz aktualne hitove, a na repertoaru su novi triler Parka Chan-wooka Dvostruka prijevara te biografski film o Zlatanu Ibrahimoviću – Ja sam Zlatan

Ibrina čudasa ;)
Ibrina čudasa ;) (Arhiva)
Više o

filmovi

,

Kinoteka

Nakon nekoliko divnih mjeseci provedenih na Ljetnoj pozornici Tuškanac kreće nova sezona omiljenog gradskog kina: Kinoteka u Kordunskoj ulici! U sljedećim tjednima Kinoteka će ugostiti novo izdanje Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS te Filmski festival za djecu KinoKino, a od listopada kreće i s tematskim ciklusima. Sljedeći je posvećen umjetniku kojeg pamtimo kao glazbenika, no čiji utjecaj obuhvaća i izvedbene umjetnosti, modu, dizajn te naravno - film. Program će uskoro biti najavljen, a do tada u Kinoteci možete pogledati nekoliko iznimnih naslova iz redovne distribucije u rubrici Noviteti.

Noviteti: Dvostruka prijevara

Na repertoaru Kinoteke pogledajte novi film južnokorejskog triler-majstora Parka Chan-wooka, autora uspješnica kao što su Old Boy (2003) i Sluškinja (2016). Parkova Dvostruka prijevara romantični je triler o detektivu koji se zaljubi u ženu osumnjičenu za smrt svoga muža, koji - prema mišljenju kritike i publike - spada u sam vrh Parkova opusa. Dvostruka prijevara svjetsku je premijeru imala na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je osvojila nagradu za najbolju režiju.

Noviteti: Ja sam Zlatan

Među Novitetima pogledajte i biografski film o slavnome nogometašu Zlatanu Ibrahimoviću - Ja sam Zlatan. Kao sin imigranata s Balkana, nogomet je Zlatanu predstavljao oslobođenje od teške zajednice u kojoj je živio, a tijekom kojeg je pokazao svu veličinu svog nevjerojatnog talenta i samopouzdanja koji su ga kasnije, unatoč potpuno drugačijim predviđanjima, katapultirali u jednog od najvećih nogometnih igrača 21. stoljeća. Film je režirao Jens Sjögren.

Noviteti: Film u šumi

Na repertoar dolazi i nekoliko aktualnih naslova koje su prikazani na platnu Ljetne pozornice Tuškanac. Radi se o izvrsnoj romantičnoj drami Bergmanov otok redateljice Mije Hansen- -Løve s Vicky Krieps, Timom Rothom i Mijom Wasikowskom u glavnim ulogama. Tu je i atmosferična psihološka drama Sjećanja Apichatponga Weerasethakula s karizmatičnom Tildom Swinton te butanska feel good drama Lunana Pawe Choyninga Dorjija nominirana za Oscara za najbolji strani film.

Prikazat će se i Sve u isto vrijeme, egzistencijalističku akcijsku komediju Daniela Kwana i Daniela Scheinerta, koju kritičari uvrštavaju među najoriginalnija filmska ostvarenja ove godine. Glavnu ulogu odigrala je sjajna Michelle Yeoh.

Na repertoaru se prikazuju i dva regionalna ljetna hita: debitantski film Nine Violić Baci se na pod te Ljeto kada sam naučila letjeti, odličan obiteljski film Radivoja Andrića, koji od svoje premijere na Pulskom filmskom festivalu ne prestaje osvajati srca publike - i male i velike. Ljeto također pogledajte i na ovotjednoj matineji.

Praktične informacije

Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina. Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka.

17.09.2022. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh