« Kultura
objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana
IZLOŽBE

Nova samostalna izložba Davorina Radića u Zagrebu

Davorin Radić istaknuti je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, strastveni kreator osebujnog rukopisa, nadahnuti i neumorni autor kompleksnog opusa ulja, akrila, akvarela i crteža

Davorin Radić
Davorin Radić (Arhiva)
Više o

izložba

,

Miroslav Pelikan

,

Davorin Radić

Intimna staza smisla i ljepote"  nova je samostalna izložba akrila i akvarela Davorina Radića, akademskog slikara, profesora u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te jedan od utemeljitelja umjetničke grupe Contra.

Davorin Radić istaknuti je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, strastveni kreator osebujnog rukopisa, nadahnuti i neumorni autor kompleksnog opusa ulja, akrila, akvarela, crteža, čest i uspješan izlagač na mnogobrojnim samostalnim izložbama, autor o kome je kritika objavila više od deset reprezentativnih monografija posvećenih zasebnim segmentima njegova djela.

Svečano otvorenje likovne izložbe održat će se u četvrtak 7. ožujka u 16:30 sati na prvom katu Veleučilišta (Ulica grada Vukovara 23).

„Izložba slika koja će krasiti zidove Veleučilišta narednih šest mjeseci ciklus je akvarela i akrila s motivima Hrvatske Kostajnice i Zagreba, dva veoma značajna grada u životu Davorina Radića, jedan u kojemu je rođen i odrastao te drugi u kojemu i dan danas živi.", navodi se u katalogu.

I ovom prigodom valja istaknuti kako je Davorin Radić autor iznimnih ciklusa aktova, mitoloških tema, svakodnevice, mrtvih priroda i naravno beskrajno privlačnih krajobraza.

O slikarstvu Davorina Radića često se i s odobravanjem pisalo i govorilo jer doista, on je jedan od ključnih figura u hrvatskoj umjetnosti proteklih desetljeća, njegovo djelo zauzima izdvojeno, posebno mjesto.

Pred nama je samo dio njegova strastvenog stvaralaštva, duboko doživljenog prostora rođenja i rada , akrili i akvareli posvećeni Hrvatskoj Kostajnici i Zagrebu.

Piše: Miroslav Pelikan
17.03.2024. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh