« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Nova pobjeda Crne Gore, Njemačka lako protiv Turske, Rusima drama u Dublinu

Nogometna reprezentacija Crne Gore koju vodi hrvatski stručnjak Zlatko Kranjčar nastavlja nizati pobjede u G skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine

Njemačka je dominirala protiv Turske
Njemačka je dominirala protiv Turske (Getty Images)
Više o

Njemačka

,

Rusija

,

Crna Gora

,

kvalifikacije

,

Euro 2012.

U trećem susretu Crna Gora je upisala treću pobjedu i to treću rezultatom 1:0. Nakon Walesa i Bugarske pala je i Švicarska, a pogodak odluke u susretu igranom u Podgorici postigao je Mirko Vučinić u 67. minuti.

Ovom pobjedom Kranjčarovi odabranici preuzeli su vodstvo u skupini sa devet bodova, tri više od Engleske, a upravo će u utorak, 12. listopada u Londonu ove dvije reprezentacije odmjeriti snage.

U susretu D skupine Albanija i Bosna i Hercegovina su u Tirani odigrale bez pobjednika 1:1. Na klupi albanske vrste nije sjedio hrvatski stručnjak Josip Kuže koji je prošlog tjedna doživio lakši moždani udar, a umjesto njega momčad je vodio bivši igrač zagrebačkog Dinama Đemal Mustedanagić. BiH je povela golom Vedada Ibiševića u 16. minuti utakmice na asistenciju Mensura Mujdža, a Albanija je izjednačila u posljednjim trenucima prvog dijala golom Ibrahima Dure.

Ovim bodom Albanija je zadržala vodstvo na ljestvici s pet bodova, koliko ima i Bjelorusija, ali i slabiju razliku pogodaka. BiH je na trećem mjestu sa četiri boda.

Njemačka je u susretu A skupine bez većih problema pobijedila Tursku 3:0, a strijelci su bili Miroslav Klose (42,87) i Mesut Ozil (79). "Elfu" je to bila treća pobjeda i uvjerljivo vode u skupini, dok je Turska nakon dvije pobjede upisala prvi poraz.

U 'ljepotici' večeri Rusija je dvoboju B skupine u Dublinu pobijedila Irsku 3:2, nakon što je umalo prosula vodstvo 3:0. Zbornaja je povela golovima Aleksandra Keržakova (11), Alana Džagojeva (29) i Romana Širokova (50), no Irci su golovima Robbiea Keanea (72-11m) i Shanea Longa (78) opasno zaprijetili. U samoj završnici domaćin je imao nekoliko poluprilika i za treći gol, no nisu uspjeli načiniti podvig.

Ovom pobjedom Rusija je zakomplicirala situaciju u skupini i sada Rusija, Irska i Slovačka imaju po šest bodova. Italija je u Belfastu u dvoboju C skupine odigrala bez pogodaka protiv Sjeverne Irske, dok je Estonija načinila podvig pobijedivši u Beogradu Srbiju 3:1. (hina/metro-portal)


09.10.2010. 00:20:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh