« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SLUŽBENO

Nova kirgistanska vlada optužila Bakijeva za masovna ubojstva

Za nekoliko dana mogao bi biti poslan zahtjev za izručenjem svrgnutog predsjednika koji se trenutno nalazi u Bjelorusiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Kurmanbek Bakijev

,

Kirgistan neredi

,

Jamiroquai

,

Nemoguća misija 4

Kirgistanska prijelazna vlada objavila je u utorak da je svrgnutog predsjednika Kurmanbeka Bakijeva optužila za masovna ubojstva te je pripremila službeni zahtjev za njegovim izručenjem iz Bjelorusije.

Moskva je jasno poručila da Bakijev nije dobrodošao u Rusiju te je on prošlog tjedna iz svoje domovine, gdje je svrgnut krvavom pobunom, utočište pronašao u Bjelorusiji.

"Bivši kirgistanski predsjednik Kurmanbek Bakijev optužen je za masovna ubojstva", rekao je Azimbek Beknazarov, privremeni potpredsjednik vlade zadužen za sigurnost.

Zahtjev za izručenjem mogao bi biti poslan "za nekoliko dana". Bakijev je optužen za zlouporabu ovlasti, rekao je Beknzarov.

Vojska lojalna Bakijevu otvorila je vatru na prosvjednike u noći na 8. travnja. Neki su prosvjednici bili naoružani i uzvratili vatrom, a u sukobu je najmanje 85 osoba ubijeno.

Prijelazna krigistanska vlada pokušava uspostaviti vlast u pretežito muslimanskoj zemlji od 5,3 milijuna stanovnika u kojoj se protivnički klanovi i etničke skupine natječu za utjecaj. (hina/metro-portal)

27.04.2010. 13:26:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh