« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
VENESA SCHUETZ

Nova direktorica najavila Microsoftove planove za Hrvatsku

Otvaraju se dva nova inovacijska centra poput onoga u Varaždinu.

Venesa Schutz predstavila je sebe i nova ulaganja u IT tržište
Venesa Schutz predstavila je sebe i nova ulaganja u IT tržište (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Venesa Schuetz

,

Microsoft Hrvatska

Osim za veću zaštitu intelektualnog vlasništva, Venesa Schuetz je na svojoj današnjoj prvoj konferenciji za novinare u Hrvatskoj istaknula i druga dva prioriteta u budućem poslovanju Microsofta Hrvatska. To su zalaganja i ulaganja u razvoj inovacija, kao pokretača konkurentnosti, te partnerske mreže tvrtki s ciljem veće lokalizacije poslovanja.

Za unapređenje suradnje s partnerskim tvrtkama, kojih Microsoft u Hrvatskoj trenutno ima oko tisuću, ove godine planiraju investiciju od 8,5 milijuna kuna.

'Planiramo iskorostiti potencijal domaćih stručnjaka' 

Već sada je u Hrvatskoj gotovo 50 posto ukupno zaposlenih u informatičkom sektoru vezano za Microsoftove tehnologije, a više od 12 tisuća ljudi radi na njihovim rješenjima, istaknula je.

Iskustvo iz LondonaSchuetz je funkciju direktorice Microsofta Hrvatska preuzela s 1. kolovozom ove godine, došavši na to mjesto iz Microsoftova Odjela za globalne klijente iz Londona.

Kao doprinos zaštiti intelektualnog vlasništva najavila je otvaranje još dva Microsoftova inovacijska regionalna centra u Hrvatskoj, poput onog koji već postoji u Varaždinu.

Za varaždinski centar Schuetz je kazala da se njegova uspješnost najbolje ogleda u otvaranju 20 novih konkurentnih informatičkih tvrtki u Hrvatskoj, čemu će, kako očekuje, pridonijeti i otvaranje druga dva takva centra.

Inovacije jezičnog sučelja 

U vezi inovacija kazala je da će ove godine na tržište 'izbaciti' 50-ak novih proizvoda, kojima će tehnologiju nastojati približiti svakodnevnom životu lokaliziranjem rješenja, odnosno uklanjanjem jezičnih barijera.

Sve bi to trebalo pridonijeti nastavku dobrih poslovnih rezultata tvrtke u Hrvatskoj, koja je, po riječima voditelja poslovanja i marketinga Tihomira Cirkvenčića, prvih šest mjeseci ove godine ostvarila 20 postotni porast prihoda. Time su zadržali svoj gotovo svakogodišnji rast, dok do kraja nove fiskalne godine (koja je počela s 1. srpnjem) očekuju i veći porast, od oko 25 posto.

02.09.2008. 14:09:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh