« Fun
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
GOL ZA GUINESSA

Norvežanin zabio gol glavom s udaljenosti od 57 metara

Pogodak za koji strijelac kaže da je sasvim slučajan, postignut je u nedjelju navečer u utakmici 24. kola norveškog prvenstva.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (123rf)
Više o

Jone Samuelsen

,

nogomet

Jone Samuelsen, nogometaš norveškog prvoligaša Odda Grenlanda  zabio je gol glavom sa 57 metara što bi ga moglo odvesti u Guinnessovu knjigu rekorda.

Pogodak je postignut u nedjelju navečer u utakmici 24. kola prvenstva. Odd je vodio 2-1 protiv Tromsoe koji je pokušavao izjednačiti te je zato njegov vratar odlučio napustiti gol i otići na protivnički dio terena za vrijeme izvođenja udarca iz ugla.

Nakon jednog ispucavanja obrambenog igrača Odda, lopta je došla do igrača Tromsoea koji ju je odbacio do glave Jonea Samuelsena koji ju je ispucao sa svoje polovice terena, a vratar protivničke momčadi se nije stigao vratiti na svoja vrata.

"Prema našim informacijama to je najveća udaljenost s koje je zabijen gol glavom. Izmjerili smo 57,3 metra", kazao je direktor kluba Tore Andersen, dodajući da je policija čak provjerila autentičnost mjerenja.

Strijelac se ipak pokazao skromnijim. "Volio nih reći da sam htio zabiti dol, ali to nije istina", priznao je Jone Samuelsen. "To je bilo samo ispucavanje i nisam vodio ni da lopta ide u protivnički gol ni da vratar Tromsoea nije tamo".

27.09.2011. 14:05:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh