« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Norveška pobjednik Eurosonga

Drugo mjesto pripalo Islandu, treći je Azerbajdžan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Lijepa Tena

,

Igor Cukrov

,

Andrea Šušnjara

,

Norveška Eurosong

,

Alexander Rybak

Parada kiča, trideset i šest milijuna dolara vrijedna predstava koja je Rusiju smjestila u Europu završila je uvjerljivom pobjedom sjevernjaka. Iako se i inače drže zajedno, relativno se uspješno boreći protiv novokomponiranih navada novoeuropskih naroda, ovoga su puta Norvežani poharali obje Europe i natovarili si Eurosong na vrat slijedeće godine. Mlađahni autor Alexander Rybak svojom je violionom jednostavno opčinio gledateljstvo, pobijedivši prve konkurente za gotovo 150 bodova.

Lijepa Tena izvedena je korektno, krajnje nemaštovito doduše, a tako je i prošla, sa štogod bodova bivših supatnika u Jugoslaviji i pokojim bodom sa strane.

Rusi su se ubili da naprave show koj je trebao biti sa stilom i mjerom, no ipak im ovo drugo nije pretjerano uspjelo. Naglašavao se Putinov dolazak i posjeta Azerima, iz tko zna kojih dnevnopolitičkih razloga, javljali su se astronauti iz Zemljine orbite, a niti mi se nismo spasili recidiva bratstva i jedinstva ubacivši dvanaesticu na adresu susjedne BiH.

Na kraju, Norveška prva, Island drugi, Azerbajdžan treći. Hrvatska, po običaju, daleko na začelju, 18. od 25 sudionika finala.

Gledatelji su na kraju ipak ostali uskraćeni za najavljenu senzaciju, jer je nastup Nijemaca potpomognutih Ditom van Teese bio vrlo čedan, bez ikakve provokacije i s vrlo decentnim nastupom kraljice burleske.

17.05.2009. 00:50:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh