« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
NORIJADA

Norijada u Zagrebu, pripazite malo

Tisuće maturanata okuplja se na Trgu i kreće prema Bundeku, što će neminovno uzrokovati zastoje u tramvajskom i autobusnom prometu

Maturanti slave zadnji dan škole
Maturanti slave zadnji dan škole (Arhiva)
Više o

Zagreb

,

Bundek

,

norijada

Oko četiri tisuće maturanata okupljat će se od 11.30 na Trgu bana Jelačića kako bi u podne koloni krenuli prema parku Bundek. Trasa kretanja kolone s Trga bana Jelačića bit će: Praška - Trg N. Š. Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice - Avenija V. Holjevca - Damira Tomljanovića Gavrana - Bundek.

U tramvajskom i autobusnom prometu, ovisno o situaciji na terenu prilikom kretanja kolone, dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija.

Početak preusmjeravanja tramvajskog i autobusnog prometa očekuje se oko 12 sati, a u prvoj fazi izmjena u prometu bit će obustavljene tramvajske linije čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, odnosno Praškom ulicom.

Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 preusmjeravat će se na Glavni kolodvor, dok će linija 12 zaobilaziti Trg bana Josipa Jelačića preusmjeravanjem u Ulicu grada Vukovara. Dvadesetak minuta kasnije trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene u Miramarsku ulicu.

Oko 12.35 sati, tramvajski promet bit će obustavljen i u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske, i to dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice.

Nešto prije 13 sati bit će preusmjerene autobusne linije koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor, a autobusi će voziti Ulicom grada Vukovara, Držićevom avenijom, Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. 

Kada se kolona maturanata približi zoni oko Mosta slobode, autobusi će se preusmjeriti Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik te dalje svojim redovnim trasama do krajnjih odredišta.

Iz ZET-a cijenjene putnike mole za razumijevanje.

16.05.2014. 11:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh