« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
DANI INDIJE

Drugi dio 6. Dana Indije silazi u Donji grad

Vrijedni putnici, istraživači indijskoga potkontinenta pripremili su niz putopisnih sitnica u njihovim živopisnim prisjećanjima na prirodne ljepote, čudesnosti i neobičnosti Indije

Dani Indije u Zagrebu
Dani Indije u Zagrebu (Arhiva)
Više o

program

,

Dani Indije

U nedjelju 18. svibnja na Međunarodni dan muzeja završava prvi dio programa radionicama za djecu i odrasle u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju od 10 - 14 sati.

Potom s programom silazimo u Donji grad gdje u KIC-u od ponedjeljka 19. svibnja počinje ciklus zanimljivih putopisnih predavanja svakodnevno od 19 sati. Naši su vrijedni putnici, istraživači indijskoga potkontinenta pripremili niz putopisnih sitnica u njihovim živopisnim prisjećanjima na prirodne ljepote, čudesnosti i neobičnosti Indije daleko od gorostasnih ljudskih naseobina. Ciklus započinjemo s predavanjem „Zemljom maharađa od Jaipura do Ranthamborea" Snježane Banović.

U četvrtak 22. svibnja ciklus nakratko prekidamo prigodnim programom u 125 godina starom Botaničkom vrtu PMF-a u povodu Međunarodnog dana biološke raznolikosti. Pridružite nam se u poslijepodnevnom obilasku vrta uz stručno vodstvo „u potrazi za Azijom" te poezijom „Pjesma o stablu pod stablom" od 17 sati gdje pod vedrim nebom možete poslušati što indijski književnici koji stvaraju na brojnim jezicima mogu reći pjesničkim jezikom o bogatstvu biljnoga i životinjskoga svijeta.

Potom se program nastavlja od 27. - 30 svibnja popularno znanstvenim predavanjima u Gradskoj knjižnici grada Zagreba na Starčevićevom trgu 6. O prirodi iz perspektive kulture govorit će odabrani stručnjaci koji će nam predstaviti različite aspekte animalističkoga u književnim tradicijama indijskim i inim drugim.

A veliko programsko finale je prvi Dan Indije u Zoološkom vrtu Grada Zagreba gdje vas u subotu 31. svibnja od 11 - 18 sati očekujemo brojnim aktivnostima koje će djecu i ostale posjetitelje upoznati s čarima indijske prirode: biljne tetovaže, oslikavanje lica motivima životinja, upoznavanje s znakovima za životinje u klasičnom indijskom plesu, crtanje prirodnim bojama od začina te drugih prirodnih sastojaka kako bismo nahranili sitne stanovnike Vrta te još mnogo toga.

Posebno nam je zadovoljstvo što ćemo ispred nastambe langura imati priliku predstaviti virtualnu izložbu posvećenu upravo njima pod nazivom „Zagrebački sveti majmuni". Iako svoje prirodno stanište imaju u Indiji gdje je njihova jedna podvrsta poznata i pod imenom hanuman languri, srž izložbe predstavljaju fotografije langura koji borave u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Program pronađite ovdje, ili pretražite na našim stranicama www.indija.hr

16.05.2014. 14:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh