« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
LJETNO VRIJEME

Noćas pomičemo satove jedan sat unaprijed

Ove godine ljetno računanje vremena počinje u noći sa subote na nedjelju 31. ožujka u 2 sata, kad kazaljke pomičemo sat vremena unaprijed

Stiže ljetno računanje vremena
Stiže ljetno računanje vremena (Arhiva)
Više o

pomicanje kazaljki

,

pomicanje sata

,

ljetno radno vrijeme

Ljetno radno vrijeme za ovu, 2013. godinu, počinje noćas, između 30. i 31. ožujka u 2 sata pomicanjem kazaljki za jedan sat unaprijed, pa će se vrijeme računati kao 3 sata ujutro.

Ujedno, od Uskrsa prestaje obaveza vožnje automobila s upaljenim svjetlima tijekom dana, no na motociklima i mopedima ta obaveza ostaje cijele godine. 

S početkom ljetnog računanja vremena mijenjaju se i razdoblja dnevnih tarifa HEP-a, pa je tako električna energija skuplja od 8 do 22 sata, a noćna, jeftinija tarifa, vrijedi od 22 do 8 sati ujutro. 

Što se tiče željezničkog prometa, četiri će vlaka kasniti do sat vremena zbog pomicanja sata, a dodatno dežurno osoblje pobrinut će se da svi satovi budu pomaknuti na vrijeme.

Mi vam toplo preporučujemo promjenu vremena prije spavanja na analognim i digitalnim stolnim i zidnim satovima, dok će vaša računala i većina pametnih telefona to napraviti sama. Ne bi bilo loše istu stvar napraviti i na satovima u automobilima.

30.03.2013. 13:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh