« Kultura
objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan
NOĆ MUZEJA 2019

Noć muzeja u Galeriji Prica i CZM Bunker

Samobor će ovogodišnju Noć muzeja provesti u Galeriji Prica i Centru za mlade Bunker koji su pripremili bogat program

Bogat program Noći muzeja u Samoboru
Bogat program Noći muzeja u Samoboru (Arhiva)
Više o

Galerija Prica

,

CZM Bunker

,

Noć muzeja 2019

,

Noć muzeja

Galerija Prica, POU Samobor

Trg Matice hrvatske 6

17:00 - 01:00 sati

17:00 - 18:30 Luka i čarobni muzej, animirani sinkronizirani film

Kino Samobor

Luka je pametan, ali previše živahan dječak s jednom ambicijom: završiti posljednju razinu svoje računalne igre. Jednom kad završi u gejmerskom Hall of Fame-u, njegov odsutan otac gospodin Spejbl će se napokon ponositi njime. Međutim, završetak igrice će biti tek početak velike avanture koja će odvesti Luku, njegovog psa Džekija i prijateljicu Moniku u davno zaboravljeni muzej lutaka, gdje će Luka vratiti u život sve lutke, pa tako i groznog lutkara! Pobjeda nad ludim lutkarom neće samo spasiti njegovog oca, već i cijeli grad od ljutite i drvene sudbine!

18:00 - 01:00 Ana Sladetić "Čisto i krivo" - taktilna izložba otkrivanja umjetnosti dodirom

Otvorenje izložbe u 18:00h

Mala dvorana Galerije Prica

Izložba je otvorena do 21.2.2019.

Taktilnost je nešto urođeno, a ne naučeno, kako stoga spriječiti promatrača da ostane unutar zadanih granica ulaskom u izložbeni prostor? Ana svojim radovima oslobađa posjetitelje i dopušta im da iz uloge promatrača prijeđu u neposrednu ulogu istraživača koji taktilnim podražajem osjete i „vide" Aninu umjetnost.

 18:00 - 01:00 - „Muzej 21. stoljeća" - virtualni 3D VR posjet svjetskom muzeju

Virtualna stvarnost (eng. virtual reality, VR) je uporaba računalnog modeliranja i simulacije koja omogućava korisniku da stupi u interakciju s umjetnom 3D okolinom. Primjena virtualne stvarnosti uranja korisnika u računalno generiranu okolinu koja simulira stvarnost kroz uporabu interaktivnih uređaja koji šalju i primaju informacije i nose se kao naočale, slušalice, rukavice ili odijela.

18:00 - 01:00 „Prije Galerije Prica . . ." - plakati izložbi Zlatka Price

Galerija Prica

Zlatko Prica u svojoj donaciji poklonio je i zbirku plakata svojih izložbi. Izložbom želimo pokazati dio bogate izlagačke povijesti Zlatka Price koji je bio izuzetno aktivan i prije Galerije Prica.

 18:00 - 21:00 Likovne radionice za djecu

Galerija Prica

- školski uzrast - „Pricina grafika", voditeljica Nevenka Miklenić

Grafička radionica izrade monotipija na temu bogatog grafičkog izraza Zlatka Price.

 - predškolski i školski uzrast - „Mačke", voditeljica Maja Halambek

Likovna radionica u kojoj će se kroz medij gline djeca moći kreativno uživjeti u temu jednog od najumiljatijih kućnih ljubimaca, a to je mačka.

21:00 - 22:00 Marko Vucković - glazbeni program

Mala dvorana Galerije Prica

Marko Vucković gitaru je počeo svirati kao devetogodišnjak u klasi profesorice Vesne Faullend Heferer. Srednju glazbenu školu Ferdo Livadić u Samoboru završio je pod mentorstvom profesorice Ivane Trogrlić. Jedan je od osnivača GAGS-a (Gitarističkog Ansambla Grada Samobora) unutar kojeg se ističe izvođačkom, aranžerskom, i skladateljskom djelatnošću.

„Underground u Bunkeru"

Centar za mlade Bunker

Ulica Savke Dabčević Kučar 8

18:00 - 00:00 sati

18:00 - 00:00 - „Underground VR" - virtualna stvarnost i podzemlje

Virtualna stvarnost (eng. virtual reality, VR) je uporaba računalnog modeliranja i simulacije koja omogućava korisniku da stupi u interakciju s umjetnom 3D okolinom.

Primjena virtualne stvarnosti uranja korisnika u računalno generiranu okolinu koja simulira stvarnost kroz uporabu interaktivnih uređaja koji šalju i primaju informacije i nose se kao naočale, slušalice, rukavice ili odijela.

19:00 - 00:00 „Vode podzemlja" - izložba fotografija članova Hrvatskog speleološkog saveza

Otvorenje izložbe u 19:00

Izložba je otvorena do 17.2.2019.

Organizatori izložbe u Samoboru: Speleološki klub Samobor i Hrvatski speleološki savez

Jedna od grana speleologije je i speleo-fotografija koja se tijekom godina razvila od dokumentarističke u vrlo visoku umjetničku fotografiju. Specifičnost speleo-fotografije je upravo u njezinoj tehničkoj zahtjevnosti. Uvjeti u kojima su nastale fotografije prikazane na ovoj izložbi vrlo su neprijateljski kako za fotografsku opremu, tako i za ljude koji su sudjelovali u snimanju ovih kadrova. Unatoč tome, ili možda upravo zbog tog izazova, članovi Hrvatskog speleološkog saveza u svojim redovima kriju neke od svjetski poznatih speleo-fotografa. U tami koja skriva ljepote podzemlja, više nego bilo gdje drugdje vrijedi uzrečica fotografske legende Ansela Adamsa: „You don't take a photograph, you make it."

19:00 - 00:00 „Samoborsko podzemlje" - izložba fotografija članova Speleološkog kluba Samobor

Chill out room i Sway bar, CZM Bunker

Speleološki klub Samobor osnovan je 1. srpnja 2000. godine u Koretićima na Žumberku. Članovi Speleološkog kluba Samobor su speleolozi educirani u skladu sa stoljetnom tradicijom hrvatske speleologije i suvremenim svjetskim speleološkim i tehničkim dostignućima.

Tijekom izložbe u Bunkeru posjetitelji će moći vidjeti presjek rada kluba kroz fotografije, speleološke nacrte, plakate istraživanja te speleološku opremu koju koriste speleolozi.

22:00 - 00:00 Underground music night

Chill out room

28.01.2019. 16:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh