« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Iznenađenja na modnoj pisti

Njujorški tjedan mode

Nudimo vam kratki pregled kolekcija dizajnera koji su za vikend nastupili na tjednu mode

(Getty Images/MWN)
Više o

DKNY

,

New York Fashion Week

,

Alexander Wang

,

Jason Wu

Alexander Wang

Mladi dizajner okupio je najpoznatije urednike i stiliste koji su došli vidjeti najnoviji korak u evoluciji njegove pomalo sportske i pomalo grunge estetike. Ova kolekcija nije razočarala i odvela je njegovu viziju korak dalje s hladnim komadima koji su još više iskazivali dizajnerovu tehničku vještinu. Kolekcija uključuje kožne jakne s dvostrukim slojevima i prevelike suknje. Njegovi razrezi koji otkrivaju kožu, već su viđeni kod Cushnie et Ochs i Azrouël.

Jason Wu

Silueta 1940-ih obično je vezana uz žene, a ne djevojčice. A dizajner, čija je popularnost naglo porasla nakon što je Michelle Obama počela nositi njegovu odjeću, poigrao se tom idejom i učinio ju multigeneracijskom. Njegov zaštitni znak, lijepa odjeća, prisutan je i u ovoj kolekciji, a njegovi opušteniji radovi sigurno će mu donijeti još više fanova.

Ohne Titel

Alexa Adams  i Flora Gill, finalistice Vogue Fashion Fund nagrade, pokazale su jednu od najosvježavajuće kreativnih kolekcija tjedna (barem zasad),  koristeći zavoje koji naglašavaju ili daju neki drugi oblik ženskom tijelu. Također su pokazale impresivam njuh za vrećastu odjeću, dajući joj osvježenje fluidnim topovima i hlačama.

Wayne

Odjeća koja „grli" tijelo i neon dva su najveća trenda proizašla iz trenutnom opsesijom modnog svijeta 80-im godinama. U Wayneovoj kolekciji za proljeće 2010., obje ideje uspješno koegzistiraju u jednostavnim, slojevitim i čistim linijama. Strateški postavljeni izrezi, koji se ovdje pojavljuju kao zakrpe na nogavicama ili povremeno otkrivaju kožu kada se radi o haljinama, dali su kolekciji dozu neočekivanog.

Yigal Azrouël

Ovaj dizajner postao je glavna tema tabloida, ali njegova odjeća još uvijek reflektira njegov potpis „centar Manhattana susreće periferiju" opušteno, ali uglađeno. Ovoga puta pokazuje kožu slojevitim topovima. Također je nadogradio svoju paletu boja plave i ostalih tamnih boja, dodajući žutu i sivu.

DKNY

Koja djevojka ne voli top od sićušnih metalnih pločica? Najbolji trenuci DKNY-ja su majice sa šarenim i sjajnim printovima i majice-haljine koji su zamutili liniju između dana i noći na zabavan i urban način. Ranija serija majica-haljina s printovima, čini se, bila je predjetinjasta za gradske djevojke starije od dvadeset. Iznijeli su i liniju trikoa u kojima ćete željeti živjeti, ali i liniju torbica koje su dovoljno velike za posao, a i dovoljno malene za izlazak.

Richard Chai Love

Moćno, ali lijepo, dojam je koji se dobije od Chiaeve nove snižene kolekcije. Kolekcija inspirirana plažom ispunjena je odjećom koja podsjeća na mušku: kratka odijela, prevelike hlače i jakne. Cijela linija bila je uglavnom casual i šik. Chaijeva kolekcija idealna je za one dane kad se osjećate umorno, ali svejedno želite izgledati dobro.

Nicole Miller

Kolekcija Nicole Miller predstavlja modernu i sportsku vibru, zguranu u previše različitih elemenata - morskih printova, biciklističkih hlačica i prozirnih topova i haljina. I njezine asimetrični i pretjerani krojevi na hlačama izgledali su čudno. Kolekciju je spasila linija seksi, uskih mini-haljina koje će sigurno postati hit među starletama, modelima i partijanericama.

Cushnie et Ochs

Je l' to guz viri iz male rupe na hlačicama? Dobrodošli u svijet Carly Cushnie i Michelle Och gdje se žensko tijelo shvaća kao nešto čime se treba hvaliti. Nazovimo to ekstremnom garderobom za ženu koja razmišlja. Sretno s ovim krojevima! Možda biste željeli razmisliti o upisivanju tečaja joge.

Jen Kao

Jen Kao, čini se, zalazi na ista mjesta gdje i LES i Alexander Wang. Kolekcija ovog 28-ogodišnjaka, koja sadrži motorističke jakne, seksi minice i predivne svilene kreacije - proizašle su iz ideje modernog iz centra grada. Jedino je Kaova djevojka, odjevena u paletu romantično blijedoružičaste i sive više ženstvena nego Wangova opasna djevojka. Ona je romantičarka koja više voli otići doma i čitati nego nastaviti izlazak.

Piše: MWN/Kenya Hunt
15.09.2009. 15:49:25
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh