« Fun
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
ADRESA - TERMINAL

Njemica godinama živi u zračnoj luci

Remake poznatog filma s Tomom Hanksom? - ne, živa istina!

Fotografija vijesti
Više o

bizarno

,

Terminal

,

Biggie

Žena po imenu Brigitte, 48-godišnja Njemica, već godinama živi na putničkom terminalu međunarodne zračne luke Son Sand Joan u Palma de Mallorci, a društvo joj čini njezin mačak, otkrili su španjolski mediji.

Za "La mujer del gato" (ženu s mačkom), kako ju zove osoblje zračne luke, putnički je terminal odavno jedini životni prostor, a njezina sudbina slična je filmu "Terminal" u kojemu Tom Hanks glumi putnika koji se zbog političkih okolnosti zatekao zatočen u newyorškoj zračnoj luci.

Brigitte, poznata pod nadimkom Biggie, ima tri putna kovčega, nekoliko pokrivača i mačka i za razliku od filmske priče, nitko joj ne priječi odlazak iz zračne luke. Kad bi se pitalo upravu, Biggie bi već odavno bila negdje drugdje, izjavila je glasnogovornica tvrtke AENA koja se brine za održavanje zračne luke.

Osoblje se već naviklo na nju, mnogi joj u prolazu daju jelo ili novac, a i mačak ima dovoljno hrane.

Nakon što je list Diario de Mallorca u svom španjolskom i njemačkom izdanju objavio članak o njoj, sve više medija zanima se za Biggie, koja je poput mnogih Nijemaca pokušala ostvariti svoje životne snove u sunčanoj Španjolskoj ali je zapela na putničkom terminalu.

"Zračna luka je javno mjesto gdje se svatko smije zadržavati koliko ga je volja"Policija 

"Ono što se o meni piše, uglavnom nije točno", izjavila je Brigitte njemačkim novinarima.

Novine su pisale da već šest ili sedam godina čeka na povratak svoje velike ljubavi. "To su gluposti", izjavila je.

Žena potječe iz njemačke pokrajine Falačke.

"U Njemačkoj sam do 1989. bila zaposlena u carinskoj službi", opisala je svoj raniji život. Kad je izgubila posao, preselila se na Mallorcu i zaposlila se kao konobarica. Nakon što je ostala i bez tog posla, neko je vrijeme njegovala jednu staricu.

"U međuvremenu i ovdje se zapošljavaju samo Španjolci", požalila se. Unatoč teškom životu i pozivima 81-godišnje majke, ne želi se vratiti u Njemačku. Njezina sloboda mnogo joj znači, a sviđa joj se i španjolski mentalitet. "Zapravo se osjećam dobro, kao da sam u dvadesetima", ispričala je Biggie. Tvrdi da je "90 posto ljudi lijepo ponaša" prema njoj, a ostatak bi najradije da ode iz zračne luke, kao primjerice policija. Međutim, policija ne može učiniti ništa jer je zračna luka javno mjesto gdje se svatko smije zadržavati koliko ga je volja.

"Ne smetam nikome. Ne kradem, ne prosim, ne činim ništa zabranjeno", tvrdi Biggie. Navikla je na pranje u hladnoj vodi, a putnici koji prolaze kroz zračnu luku njezino su okruženje. O svom mačku kaže da je "kao pas, odvedem ga kratko napolje i on ondje obavi svoje".

Biggie je najčešće u baru "Sa Cala" gdje ju se često može vidjeti kako rješava križaljke. "Često čitam novine", izjavila je ova 48-godišnja Njemica koja djeluje obrazovano, a uostalom i tečno govori nekoliko jezika. U novinama proučava i oglase za posao. "Možda jednog dana opet pronađem posao", nada se Biggie. (hina/metro-portal)

13.10.2008. 13:54:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh