« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
SUDARI I PADOVI

Njemački pehovi s nezgodama u Puli

Prvo je u sinoćnjem sudaru dvije brodice teže ozlijeđena Njemica, a danas je pri slijetanju oštećen mali njemački zrakoplov

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/CROPIX)
Više o

Pula

,

prislino slijetanje

,

sudar brodica

U sudaru plastične i gumene brodice koji se dogodio sinoć oko 22 sata u Medulinskom zaljevu teže je ozlijeđena njemačka državljanka, supruga voditelja gumene brodice, te je vozilom Hitne pomoći prebačena u pulsku bolnicu, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Plastičnom brodicom oznake PU 5889, dužine 6,75 m sa motorom od 12 KW, upravljao je Boris Mikelić iz Vodnjana, dok je gumenom brodicom dužine oko 2,5 metara s izvanbrodskim motorom upravljao Wedel Ulrich iz Njemačke. Prema izjavi dr. Kurtovića, koji je zaprimio ozlijeđenu ženu, radi se o teškoj tjelesnoj povredi, navodi se u priopćenju. O toj je pomorskoj nesreći obaviješteno Državno odvjetništvo i istražni sudac. Provode se istražne radnje radi utvrđivanja uzroka nesreće.

Pri slijetanju u pulsku zračnu luku danas oko podneva njemački zrakoplov Piper Malibu PA-46, s dva pilota i troje putnika na letu Frankfurt-Pula, zadobio je oštećenja prednjeg dijela trupa i elise, no pritom nitko nije ozlijeđen, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Zrakoplov nije mogao izvući prednji stajni trap te je ostavši bez goriva nakon nekoliko pokušaja sletio na glavne kotače, nosom dodirno pistu i potom se zaustavio, navodi se u priopćenju. Zrakoplov je u međuvremenu maknut s piste te će sutra ujutro istražitelji za zrakoplovne nesreće ministarstva prometa obaviti očevid nakon čega će vlasniku zrakoplov biti vraćen radi popravka.

O toj je zrakoplovnoj nesreći obaviješten i glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće Njemačke, s obzirom na to da je riječ o zrakoplovu upisanom u njemačkom registru.

Izvor: Hina

02.08.2009. 15:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh