« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
razglednica iz Hrvatske

Njemačka obitelj pretučena u Brelima

Loše vijesti za hrvatski turizam stižu iz Brela gdje su na plaži nasilnici napali strane turiste metalnim palicama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

turizam u Hrvatskoj

,

Brela

,

njemački turisti

,

Lothar Schmit

,

pretučeni turisti

Lothar Schmit i njegova obitelj iz Kaiserlauterna u Njemačkoj, u poslijepodnevnim satima u srijedu, na šetnici u Brelima, brutalno su pretučeni željeznom palicom.

"U Hrvatsku, točnije, u Brela, dolazili smo 30 godina, jer smo se tu osjećali sigurno i ugodno. Ali nećemo nikad više. Uplašeni smo za svoj život i sve što želimo je otići, iako smo planirali ostati još deset dana", rekao je šokirani Lothar.

Njemu i njegovoj obitelji, supruzi Renati i sinovima Timu i Michaelu ozljede je nanijela skupina Breljana. Ozljede su navodno lakše i nije potrebno zadržavanje na liječenju.

Na obavijesni razgovor u policiju su za sada privedena samo dvojica, Mladen Šošić i njegov sin Vice. Schmitovi tvrde da su ih napala najmanje četvorica.

Policija još pokušava utvrditi identitet ostalih te ih privesti na obavijesni razgovor.

Njemačka obitelj strahuje za život jer nisu svi privedeni. Vjerojatno je da će se protiv dvojice nasilnika, s obzirom da je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama, podnijeti samo prekršajna prijava. Hrvatsku će zato napustiti odmah nakon saslušanja na makarskom Prekršajnom sudu.

 

17.09.2009. 15:36:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh