« Kultura
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
ILLUMINAZIONI

Njemačka izložba dobila Zlatnog lava

Srebrnog lava Biennala za najboljeg mladog umjetnika na izložbi ILLUMInazioni - ILLUMInations osvojio je britansku umjetnik Haroon Mirza

Christian Marclay
Christian Marclay (Labiennale.org)
Više o

Venecijanski biennale

,

nagrada Zlatni lav

,

izložbe

,

vizualna umjetnost

Zlatnog lava na 54. Venecijanskom biennalu vizualnih umjetnosti dobila je njemačka izložba, autora Christopha Schlingensiefa, a Zlatnog lava za pojedinačno sudjelovanje na izložbi ILLUMInazioni - ILLUMInations dobio je Christian Marclay iz SAD-a, javlja Hina.

Srebrnog lava Biennala za najboljeg mladog umjetnika na izložbi ILLUMInazioni - ILLUMInations osvojio je britanski umjetnik Haroon Mirza.

Žirijem je ove godine predsjedao Egipćanin Hassan Khan, a članovi žirija bili su Yinghua Lu iz Kine, Talijanka Letizia Regaglia, Francuskinja Christine Macel i Amerikanac John Waters. Za ovogodišnji 54. venecijanskog bijenala vizualnih umjetnosti, čiji je lajtmotiv svjetlo, vlada velik interes.

Hrvatsku ove godine predstavljaju radovi nedavno preminuloga Toma Gotovca te skupina BADco, prema izboru ovogodišnjih selektorica, kustosica iz tima WHW. Hrvatska izložba, koja je ove godine postavljena u jednome od središnjih izložbenih prostora - u sklopu Arsenala, dobro je ocijenjena i od posjetitelja i od kritičara.

04.06.2011. 17:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh