« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
KARAMARKO PORUČUJE:

Nitko nije nedodirljiv za policiju

POGLEDAJTE VIDEO - MUP će pri odabiru kadra sve snage usmjeriti na stručnost, a ne na političku podobnost, rekao je ministar

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/Cropix/Infopunkt)
Više o

MUP

,

Stjepan Mesić

,

Dan policije

,

Tomislav Karamarko

,

afera kamioni

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko istaknuo je danas u povodu Dana policije kako hrvatska policija nije i neće odustati od istrage niti jedne tzv. afere, te da za policiju "nitko nije nedodirljiv".

- Nećemo odustati niti od jednog slučaja i nije fraza kada kažem da nema nedodirljivih - izjavio je Karamarko novinarima nakon primanja izaslanstva MUP-a i Ravnateljstva policije u Predsjednikovu uredu u povodu Dana policije.

Rekao je i kako će hrvatska policija u budućnosti sve svoje snage usmjeriti na stručni, profesionalni i odani kadar među kojim će vladati karijerno napredovanje, a ne politička podobnost jer jedino tako policija može biti efikasna.

Odgovor je to na predsjednikovu izjavu da građani stanje sigurnosti doživljavaju prvenstveno promatrajući djelovanje policije koje je zadovoljavajuće, no još uvijek svjedočimo učestalim oružanim pljačkama, nasilju na sportskim natjecanjima, organiziranom kriminalu i sličnim pojavama koje utječu na to da se naši građani ne osjećaju dovoljno sigurno.

Primijetio je i kako su sasvim pogrešne špekulacije da se zakazalo u slučaju 'kamioni', koji je kasnije preuzeo USKOK.

- Problem je samo u tome što mi ne komentiramo istrage koje su u tijeku - kaže ministar.

Za iduću je godinu Karamarko je najavio i nabavu novih policijskih odora, koje će se najvjerojatnije naručiti od hrvatskih tekstilnih tvrtki, čime se želi pomoći hrvatskom gospodarstvu. Riječ je o projektu koji je odgođen zbog recesije i proračunske štednje, rekao je Karamarko dodavši da će se nabava novih odora riješiti iduće godine. (hina/metro-portal)

29.09.2009. 13:40:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh