« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
FARSA U HNL

Niti jedan klub Druge HNL ne ide u viši rang

Pomorac i trećeplasirani Vinogradar nisu ni predali zahtjev za licencom, dok je Dugopolje na kraju također odustalo

Fotografija vijesti
Više o

prva HNL

,

Dugopolje

,

druga hrvatska nogometna liga

Nakon što je drugoligaš Dugopolje odustao od Prve HNL, niti jedan klub iz druge lige neće izboriti promociju u viši rang, prenosi Hina.

Kako vodeća momčad Druge HNL Pomorac i trećeplasirani Vinogradar nisu ni predali zahtjev za licencom, Dugopolje je bilo jedini klub koji imao šansu ući u Prvu HNL. Uz njih licence su zatražili Rudeš, Hrvatski dragovoljac i Croatia Sesvete. No, niti jedan od ova tri kluba nije ispunio nužan kriterij - plasman na jedno od prva dva mjesta na ljestvici. Međutim, Dugopolje je nakon sjednice Izvršnog odbora povuklo zahtjev za izdavanje licence za Prvu ligu.

Vodstvo Dugopolja je odluku o odustajanju obrazložilo u priopćenju navodeći kako nisu uspjeli pronaći sponzora koji bi svojim ulaganjem zatvorio financijsku konstrukciju za I. HNL.

"Uzimajući u obzir složenost postupka za licenciranje ali i jasan cilj da NK Dugopolje točno informira javnost, navodimo isključivo činjenice koje su izravno utjecale na odluku Uprave. Naime, Uprava kluba paralelno s licenciranjem pregovarala je s potencijalnim sponzorima čija bi ulaganja zatvorila financijsku konstrukciju za I. HNL. S obzirom nismo s potencijalnim sponzorima i igračima ispregovarali ugovorne stavke za potpis preostalih ugovora o profesionalnom igranju te samim time nismo ni poslali zahtjev za upis u registar profesionalnih športskih udruga MZOŠ RH niti smo u mogućnosti dostaviti izvadak iz istog," poručili su iz Dugopolja.

Ova vijest sasvim sigurno najviše je obradovala navijače Rijeke koja ostaje u Prvoj HNL.

02.05.2012. 17:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh