« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
KAPITALNO I POSLOVNO

Nissan, Renault i Daimler planiraju povezivanje

U sklopu kapitalnog povezivanja Renault i Daimler će međusobno držati oko tri posto udjela, a Nissan i Daimler ući će u sličan međusobni aranžman

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Nissan

,

Renault

,

Daimler

,

poslovno povezivanje

Japanski Nissan, francuski Renault i njemački Daimler objavit će u srijedu vijest o kapitalnom i poslovnom povezivanju, uz planiranu međusobnu kupnju udjela od tri posto, objavili su mediji.

Predsjednik Renaulta Carlos Ghosn, koji je također predsjednik Nissana, te izvršni direktor Daimlera Dieter Zetsche izdat će priopćenje na konferenciji za novinare u Bruxellesu, objavili su japanski poslovni dnevni list Nikkei i list Kyodo News.

Renault trenutno posjeduje 44,3 posto Nissana, a japanski proizvođač vozila ima 15 posto udjela u francuskoj tvrtki.

U sklopu kapitalnog povezivanja Renault i Daimler će međusobno držati oko tri posto udjela a Nissan i Daimler ući će u sličan međusobni aranžman, objavio je Nikkei, ne navodeći izvor informacija.

Tri su kompanije u prošloj godini ukupno prodale 7,22 milijuna vozila, u usporedbi s 8,6 milijuna prodanih vozila povezanog japanskog Suzukija i njemačkog Volkswagena, te 7,81 milijun prodanih Toyotinih vozila.

Renault i Nissan razvijaju liniju električnih vozila, koja uključuje i Nissanov model Leaf, dok Daimler može pridonijeti svojim snažnim dizelskim motorima za luksuzna vozila i kamione. (hina/metro-portal)

06.04.2010. 12:37:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh