« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
IVAN LJUBIČIĆ

Nisam pobijedio ali to nije debakl

Hrvatski tenisač Ivan je nakon današnjeg poraza u prvom meču četvrtfinala Davis cupa od Srbina Novaka Đokovića izjavio kako to nije debakl jer nije bio ni favorit

(Getty Images)
Više o

Novak Đoković

,

Davis Cup

,

Ivan Ljubičić

"Išao sam na pobjedu i nisam uspio ali to nije debakl jer ne možemo reći da smo računali na tu pobjedu", izjavio je Ljubičić na konferenciji za novinare nakon meča.Objašnjavajući svoj poraz Ljubičić je rekao kako u ključnim dijelovima meča nije imao samopouzdanja jer u posljednje vrijeme nije imao previše mečeva za razliku od Đokovića koji je nedavno igrao polufinale Wimbledona.

Ljubičić je također izrazio žaljenje što nije dobio jedan od prva dva seta kada se, kako je rekao, kod Đokovića primjećivala nervoza. Potvrdio je kako je za vrijeme meča uzeo jednu tabletu "preventivno radi bolova u leđima".

Đoković je kazao kako je u današnjem meču imao krizu od kraja prvog do kraja drugog seta. "Ključna točka moje pobjede je prvi set. Imao sam sreće što taj set nije dobio Ljubičić jer bi u tom slučaju slika mogla biti posve drukčija", rekao je Đoković.

Za vrijeme zagrijavanja uoči meča između Ljubičića i Đokovića iz dijela publike nekoliko puta su se čuli pojedinačni povici "ubij Srbina", a za vrijeme sviranja srpske himne u dvorani su se čuli zvižduci. Komentirajući ta događanja Đoković je kazao kako se nastojao koncentrirati na igru i ostati priseban.

"Na neke situacije ne možemo utjecati. Važno je da su hrvatski izvornik i hrvatski igrači prema nama bili korektni kao i mi prema njima", rekao je Đoković, dodavši da su hrvatski i srpski tenisači međusobno prijatelji. (hina/metro-portal)

09.07.2010. 20:44:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh