« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
DAVIS CUP

Čilć porazio Troickog i donio neriješen rezultat

Nakon prvog dana četvrtfinalnog dvoboja Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Srbije u Splitu rezultat je 1:1

(Cropix)
Više o

Marin Čilić

,

Davis Cup

,

Viktor Troicki

Srbija je povela nakon što je drugi tenisač svijeta Novak Đoković pobijedio Ivana Ljubičića 7:6 (3), 6:4, 6:1, a rezultat je izjednačio Marin Čilić porazivši Viktora Troickog 6:4, 7:5, 6:2. Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i peta Čilićeva pobjeda. Ljubičić i Đoković igrali su osam puta međusobno, a Ljubičić je slavio tek dva puta.

U subotu s početkom u 15 sati na rasporedu je dvoboj parova, a hrvatske boje branit će Ivan Dodig i Antonio Veić koji će odmjeriti snage protiv Janka Tipsarevića i Nenada Zimonjića.

Kao što se i očekivalo Čilić je pobijedio Troickog i donio Hrvatskoj prvi bod pa je nakon prvog dana rezultat izjednačen. Najbolji hrvatski tenisač je imao problema tek u drugom setu u kojem je gubio 0:3 i 2:5, no i to je uspio izvući. U prvom i trećem setu bio je apsolutno bolji i bez suviše stresa ih je priveo kraju.

Čilić nije mogao bolje otvoriti meč. Već u prvoj igri je oduzeo suparniku servis i tako si bitno olakšao nastavak meča. Nakon brzog 'breaka' Čilić je sasvim sigurno mogao igrati daleko opuštenije i mirnije. Troicki je u šestoj igri zaprijetio izborivši dvije 'break lopte', no Čilić se izvukao i ostatak prvog seta rutinski odradio.

Drugi set je donio obrat i veliku dramu. Troicki je vodio 3:0 i čak 5:2, no Čilić se uporno vraćao i na koncu osvojio set 7:5. Troicki je poveo 1:0, načinio 'break' za 2:0, osvojio svoj servis za 3:0, a potom imao i dvije break lopte za 4:0. Činilo se kako je set izgubljen, no Marin je uspio spasiti servis i produžiti nadu. U idućem gemu oduzeo je Troickom servis i smanjio na 2:3, no već u idućoj igri ponovo je sve prosuo. Kada je srpski tenisač poveo 5:2 sve je izgledalo izgubljeno. No, Čilić se još jednom vratio u meč i nanizavši pet gemova stigao do vodstva od 2:0 u setovima.

U trećem setu Čilić je ubacio u brzinu više i Troicki to nije mogao pratiti. S dva oduzeta servisa Marin je otklonio sve dvojbe i na koncu uvjerljivo slavio. (hina/metro-portal)

 

09.07.2010. 21:30:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh