« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci

‘Nisam ovisan o vlasti, ali sam spreman biti premijer’

Ruski predsjednik Putin u Kremlju govorio o svojim političkim planovima

Putin poručio da je priznanje Kosova nemoralan čin
Putin poručio da je priznanje Kosova nemoralan čin
Više o

Putin

Uoči predsjedničkih izbora u Rusiji 2. ožujka, ruski čelnik Vladimir Putin održao je svoju posljednju konferenciju za novinare u Kremlju. U razgovoru s novinarima osvrnuo se na gotovo sva aktualna pitanja, a jedno od najvažnijih bilo je ‘što će raditi nakon što mu istekne predsjednički mandat’.

- Iako sam osam godina radio kao rob, nikada nisam bio ovisan o vlasti. Nisam dolazio u iskušenje da mijenjam ustav kako bih se treći put kandidirao na izborima, iako su to mnogi od mene tražili. No, spreman sam nakon isteka mandata prihvatiti mjesto premijera - poručio je Putin.

I ovu je priliku iskoristio da prigovori Europi. - Priznanje neovisnosti Kosova bit će nemoralan i ilegalan čin, a EU se treba sramiti dvostrukih standarda koje primjenjuje - rekao je. Dotaknuo se i mogućnosti izgradnje američkog proturaketnog štita u Poljskoj i Češkoj te ulaska Ukrajine u NATO. Ponovio je prijetnje da će Rusija, u slučaju da te mogućnosti postanu stvarne, prema tim zemljama usmjeriti svoje rakete. (METRO)

14.02.2008. 22:34:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh