« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
KRAJ KARIJERE

Niko Kovač se oprostio od nogometa

Kapetan koji je za hrvatsku reprezentaciju odigrao 83, a u Bundesligi 241 utakmicu, ostaje u Salzburgu kao trener Red Bull Juniorsa

(Getty Images)
Više o

Niko Kovač

,

Red Bull Salzburg

,

Bayern

,

Vatreni

,

Red Bull Juniors

,

kraj karijere

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, tridesetosmogodišnji Niko Kovač danas se u prijateljskoj utakmici između Red Bull Salzburga i njemačkog velikana Bayerna, oprostio od nogometa.

Kovač je na terenu proveo prvih 15 minuta utakmice i potom napustio teren uz ovacije 32.000 navijača, što je ujedno i novi rekord stadiona. Ovacije navijača potrajale su skoro pet minuta, a vjerojatno bi se još odužile da sudac nije požurivao nastavak utakmice. Kovač se pozdravio sa svim igračima i trenerima i otrčao počasni krug. Bilo je malo suza na njegovom licu, ali stadion je napustio s osmjehom na licu.

Posljednji nastup bivšeg kapetana reprezentacije pratili su i vodeći ljudi Hrvatskog nogometnog saveza predvođeni predsjednikom Vlatkom Markovićem, a na stadionu je bio i njegov brat Robert Kovač. Niko će nakon oproštaja od igračke karijere ostati u Salzburgu i to kao trener Red Bull Juniorsa, druge momčadi Red Bulla.

Niko Kovač je tijekom svoje duge i uspješne karijere igrao za oba kluba. Bayernov dres je nosio od 2001. do 2003. godine osvojivši njemačko prvenstvo i Kup, te Interkontinentalni kup, dok je za Red Bull igrao tri sezone sakupivši 78 nastupa i osvojivši dva naslova prvaka Austrije.

Tijekom karijere je igrao i za HSV, Bayer Leverkusen, Herthu i Herthu Zehlendorf, a ukupno je u Bundesligi odigrao 241 utakmicu. Za hrvatsku reprezentaciju je odigrao 83 utakmice i pritom postigao 15 pogodaka. Čak 43 puta je predvodio Vatrene kao kapetan, a po broju utakmica s kapetanskom trakom ispred njega je jedino Zvonimir Boban.

Izvor: Hina

10.07.2009. 21:22:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh