« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
UHIĆEN NA PLESU

Nikica Jelavić odveden na ispitivanje u PNUSKOK

Ubrzo nakon što je zadržan na aerodromu, Jelavić je odveden u PNUSKOK

Fotografija vijesti
Više o

uhićenje

,

Nikica Jelavić

,

PNUSKOK

Nekadašnji optuženik u slučaju "zločinačke organizacije" Nikica Jelavić zadržan je u policiji pošto je poslije 16 sati zrakoplovom iz Sarajeva doputovao u zagrebačku zračnu luku, doznaje se od njegova odvjetnika Milenka Umičevića. "Jelavić je proteklih dana bio na službenom putu i u stalnom kontaktu s policijom kojoj smo najavili njegov dolazak", izjavio je Umičević, koji očekuje da će Jelavića, kojeg je policija zadržala na šalteru kontrole u Zračnoj luci Plesu, ispitati u sjedištu krim-policije u Heinzelovoj ulici.

Umičević ističe da policija za Jelavićem nije tragala, kao što su tvrdili neki hrvatski mediji, jer on nije osumnjičenik. "Koliko je meni poznato, oni samo žele s Jelavićem obaviti obavijesni razgovor", rekao je, dodajući kako je Jelavić bio u telefonskom kontaktu s policijom kojoj je, doznavši da je zainteresirana za razgovor s njim, sam javio da je na putu i da će doći na razgovor čim se vrati u Hrvatsku.

Umičević tvrdi kako je i on prošlog tjedna kontaktirao s policijom kako bi se dogovorili u vezi s razgovorom. Po odvjetnikovim riječima, policija je Jelavića zadržala na šalteru kontrole u Zračnoj luci Plesu.

Policija s Jelavićem želi razgovarati u sklopu akcije "Šok 3", koju je pokrenula prije dva tjedna. U toj akciji uhićeni su Đorđe Vuletić i Darko Dakić, osumnjičeni za brutalno premlaćivanje i pokušaje ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca 2008. godine.

Policijski istražitelji razgovarali su tada s mnogo osoba koje se povezuje sa zagrebačkim krim-miljeom, a otkrilo se da su zainteresirani i za susrete s nekima od "dečkiju s Knežije", kako su u medijima nazvani Jelavić, Zoran Pripuz, Vuletić i drugi optuženici u slučaju sudski nikad dokazane "zločinačke organizacije".

03.01.2011. 21:45:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh