« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Nijemci privatiziraju željeznicu

Njemačka idući mjesec planira djelomično privatizirati željeznički sustav

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)
Više o

privatizacija željeznice

,

Deutsche Bahn

,

Hertmut Mehdorn

Njemačka će 27. listopada djelomično privatizirati svoj sustav željezničkog prijevoza i ponuditi ulagačima manje od četvrtine kompanije koja upravlja vlakovima Deutsche Bahna, kazao je u petak viši njemački dužnosnik. Pruga i željezničke stanice neće biti dio paketa, dodao je.

Njemački ulagači moći će se od 13. listopada predbilježiti za kupnju dijela od 24,9-postotnog udjela u kompaniji pod nazivom DB Mobility Logistics koji će biti ponuđen na prodaju. Istog dana počinje međunarodni road show posredstvom kojeg će institucionalni ulagači dobiti potrebne informacije o transakciji.

Hertmut Mehdorn, izvršni direktor Deutsche Bahna kazao je da "unatoč napetoj situaciji na međunarodnim financijskim tržištima smjelo ulazimo u kritičnu fazu uvrštenja naših dionica u burzovnu kotaciju".

Kazao je da su već održani razgovori s potencijalnim ulagačima. U četvrtak je The New York Times citirao priopćenje ruskih državnih željeznica da žele kupiti pet posto njemačke kompanije u privatizaciji. (metro-portal/hina)

26.09.2008. 13:40:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh