« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Nije rješenje zatvoriti burzu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

financijska kriza

,

Massimo Capuano

Suspendiranje rada burzi ne bi se trebalo razmatrati kao sredstvo rješavanja globalnog financijskog potresa, izjavio je čelnik Milanske burze Massimo Capuano.

"Ne treba razmatrati tu pretpostavku. Uvijek mora biti omogućena zamjena dionica za novac, jer je to ispušni ventil za pritisak", izjavio je Capuano za talijanski poslovni list Il Sole 24 Ore.

Capuano, ujedno zamjenik izvršnog direktora Londonske burze te predsjednik Svjetskog udruženja burzi, dodao je da blokiranje trgovanja na reguliranim tržištima ne bi zaustavilo trgovinu, nego bi se ona obavljala negdje drugdje i uz manje transparentnosti.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi u petak je izjavio da se razgovara o obustavi trgovanja na burzama, no kasnije je odbacio da je takva ideja bila ozbiljno razmatrana.

Britanski Sunday Times objavio je, pak, da bi trgovanje na Londonskoj burzi u ponedjeljak moglo biti suspendirano kako bi se tržištu dalo vremena da razmotri sve posljedice planova britanske vlade vezanih uz golemu rekapitalizaciju najvećih tamošnjih banaka.

No, Londonska burza je odbacila takvo što. "Prema mojim informacijama, burza će raditi u ponedjeljak", kazao je glasnogovornik Londonske burze.

12.10.2008. 17:17:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh