« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
MILAN BANDIĆ:

Nije gradonačelnik Batman da odlučuje gdje će se i što kopati

Zagrebački gradonačelnik je spakirao kofere, ali za put u Pečuh, a u vezi Varšavske kaže da svaka institucija radi svoj posao

Milan Bandić
Milan Bandić (Milivoj Keber/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

varšavska prosvjed

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je na upit novinara "pakira li kofere", odgovorio da se je spakirao, ali za put u Pečuh, ocijenivši da što se tiče istraga u gradu Zagrebu vlada nulta stopa tolerancije prema nepodoštinama bilo koje vrste te da državne institucije trebaju svaka raditi svoj posao.

Čelnici udruga Zelene akcije i Prava na grad Tomislav Tomašević i Teodor Celakoski u utorak su na prosvjedu protiv gradnje ulazno-izlazne rampe u Varšavskoj ulici za garažu investitora Hoto grupe Tomislava Horvatinčića najavili da će večeras ponovno prosvjedovati i od gradonačelnika Bandića tražiti da podnese ostavku i "spakira kofere".

Novinari su na Bundeku gradonačelnika pitali hoće li Grad Zagreb poštovati zaključak Gradske skupštine kojim se traži da prestanu svi radovi u Varšavskoj dok se ne riješe predmeti pred Upravnim sudom, a on je odgovorio da svaka institucija radi svoj posao i da svatko odgovara za svoj dio posla.

"Pa ne odlučujem ja o tome kada će početi radovi i što će se tamo raditi. U ovome gradu postoje prostorno-planska dokumentacija po kojoj se radi, postoji procedura i zakon. Nije gradonačelnik Batman i nije svemogući da odlučuje gdje će se i što će se kopati i koliko će se raditi", poručio je.

Bandić je rekao da je "nesretan kad se u gradu bilo što događa što nije na razini ovoga grada bez obzira na razlog" i da je nesretan što se prosvjeduje i što se uništava imovina.

Istaknuo je da je tijekom 10 godina koliko je u Zagrebu prvi i najodgovorniji čovjek sve svoje znanje, energiju i ljubav uložio u ovaj grad. "To je moj izbor - da pošteno, transparentno i s ljubavlju radim svoj posao. Tako će biti dok god budem na funkciji. Nagrada za to su četiri mandata. Sva četiri puta prisegnuo sam da poštujem zakon, proceduru - da sam legalist i legitimist. I to činim svakodnevno i na to pozivam i druge. Moj izbor je Zagreb", poručio je. Dodao je da Zagreb nije njegova privatna stvar, niti njegova privatna investicija.

Novinarima je rekao da se inače spakirao jer ide u Pečuh. (hina/metro-portal)

20.05.2010. 16:44:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh