« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
Sanader poručio

Nije bilo provizije, tužit ću sve zbog kleveta i laži

Bivši premijer i počasni predsjednik HDZ-a javnosti se danas obratio priopćenjem u kojem je najoštrije odbacio, lažne napise da je ikad primio proviziju

(Davor Pongračić/CROPIX )
Više o

Ivo Sanader

,

Hypo-Alpe-Adria-Bank

,

provizija

Deutsche Welle jučer je objavio kako su pojedini mediji pisali da je bivši premijer Ivo Sanader za posredovanje prilikom davanja kredita Hypo Group Alpe Adria banci u iznosu od četiri milijuna njemačkih maraka dobio proviziju od 800 tisuća maraka.

Tu je, izgleda, Sanaderu pukao film, jer se odlučio obratiti medijima u dosad neprokušanoj formi pa čak ni u premijerskom mandatu. Prvi demantij u gotovo polugodišnjem mandatu počasnog predsjednika HDZ-a prenosimo u cijelosti:

"Najoštrije odbacujem lažne napise nekih medija da sam za nekakvo tobožnje posredovanje u poslovanju Hypo-Alpe-Adria Banke ikad dobio proviziju, niti je ta banka financirala HDZ-a.

Riječ je o zlonamjernim klevetama i lažima koje se već nekoliko puta pokušavaju plasirati u javnosti, uglavnom prije izbora.

Takva podmetanja imaju za cilj diskreditaciju mene i HDZ. Već su nekoliko puta demantirani takvi napisi pa to činim i ovaj put. Jednako tako s obzirom na hajku koja se protiv mene i moje obitelji sustavno provodi već neko vrijeme od strane nekih medija ostavljam sebi za pravo poduzeti odgovarajuće pravne mjere i korake. Tražim da sukladno Zakonu o medijima objavite ovo reagiranje".

15.12.2009. 14:41:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh