« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Ostojićev Ničiji sin u Karlovym Varyma

Film je u Puli osvojio 6 Zlatnih arena

Fotografija vijesti
Pobjednik prošlogodišnjeg, 55. Festivala igranog filma u Puli, "Ničiji sin" redatelja Arsena Ostojića, uvršten je u konkurenciju programa "Istočno od zapada" Festivala u Karlovym Varyma, najvećeg fimskog festivala u Istočnoj Europi.

U glavni, premijerni program tog festivala već je ranije uvršten film "Nije kraj" Vinka Brešana, koji je na prošlom Festivalu u Puli osvojio nagradu publike Zlatna vrata Pule, a u Karlovym Varyma imat će svoju međunarodnu premijeru, kaže se u današnjem priopćenju umjetničkog ravnatelja Festivala igranog filma u Puli Zlatka Vidačkovića.

Film "Ničiji sin" svoju je međunarodnu premijeru imao na južnokorejskom festivalu u Pusanu, a potom je prikazan na desetak međunarodnih festivala (Varšava, Palm Springs, Sofia, Cleveland, Vilnius, FEST...). U Puli je "Ničiji sin" osvojio 6 Zlatnih arena te nagradu kritike "Oktavijan".

Hrvatski filmovi osvojili su do sada nekoliko nagrada u Karlovym Varyma, među kojima su u glavnom programu najznačajnije Specijalna nagrada žirija Zrinku Ogresti za film "Tu" te nagrada za najboljeg redatelja Vinku Brešanu za "Maršala", dok su Brešanovi "Svjedoci" i "Armin" Ognjena Sviličića pobijedili u programu "Istočno od zapada".

U povodu dodjele godišnje nagrade Vladimir Nazor za filmsku umjetnost, u zagrebačkom Kinu Europa u srijedu, 17. lipnja s početkom u 20 sati bit će besplatna projekcija filma "Ničiji sin", kaže se u priopćenju.

 

14.06.2009. 12:11:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh