« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
ZBOR NOVINARA:

Ni nakon 700 dana nije razriješen napad na Miljuša

Zbor smatra da će policija najveći doprinos slobodi medija dati otkrivanjem napadača na novinare

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Dušan Miljuš

,

napad na novinara

,

Zbor istraživačkih novinara

Zbor istraživačkih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND) u današnjem je priopćenju podsjetio da se na današnji Međunarodni dan slobode medija navršilo točno 700 dana od brutalnog napada i pokušaja ubojstva novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša koje policija još uvijek nije razriješila.

Osim Dušana Miljuša zbog ozbiljnih prijetnji policijsku zaštitu ima još troje novinara i jedna novinska redakcija, navodi se u priopćenju.

Zbor novinara istraživača stoga poziva ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka da umjesto poziva novinarima i urednicima na radni ručak na dan slobode medija jasno i javno kaže dokle se stiglo u istrazi o napadu na kolegu Dušana Miljuša i ostale novinare izložene prijetnjama.

Zbor smatra da će policija najveći doprinos slobodi medija dati otkrivanjem napadača na novinare. Dodaju i da kaznene prijave i tužbe koje ministar unutarnjih poslova podnio protiv troje novinara nisu doprinos slobodi medija.

U povodu Dana slobode medija Zbor istraživačkih novinara upozorio je i na pogubnu spregu krupnog kapitala, politike i vlasnika medija, ali i na činjenicu da je stanje u medijima "gore nego devedesetih", budući da su tada, kako tvrde, "postojali slobodni mediji, a danas više ne".

Neprihvatljivim su ocijenili policijsko maltretiranje slobodnog blogera Marka Rakara, kao i kaotično stanje, pad profesionalnih standarda te krizu vodstva na HTV-u.(hina/metro-portal)

03.05.2010. 12:18:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh