« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
MISTERIJA

Nestali Boeing letio je dodatnih 500 km?

Misteriozni nestanak aviona već četvrti dan zbunjuje stručnjake, a činjenica da mobiteli putnika još zvone potpuno je neobjašnjiva

Misteriozni nestanak malezijskog aviona
Misteriozni nestanak malezijskog aviona (Arhiva)
Više o

nestali avion

,

Malaysia Airlines

Glavni tajnik Interpola Ronald Noble također je kazao da su dvojicu Iranaca, koji su sumnjivi jer su se ukrcali u zrakoplov Malaysia Airlinesa s ukradenim putovnicama, možda prokrijumčarili trgovci ljudima.

Zrakoplov s 239 putnika i članova posade nestao je prije četiri dana, a potraga u kojoj sudjeluje deset zemalja proširena je u utorak na širi pojas Tajlandskog zaljeva i Južnokineskog mora te na Malajski prolaz zapadno od Malezije.

'Što više informacija imamo, više smo skloni zaključku da to nije teroristički incident', rekao je Noble.

Dvojica Iranaca u dobi od 18 i 29 godina, koji su počeli putovanje u Dohi, zamijenili su putovnice u Kuala Lumpuru i u zrakoplov se ukrcali s ukradenom talijanskom i austrijskom putovnicom, rekao je Noble novinarima u sjedištu Interpola u Lyonu.

'Znamo da su se kada su stigli u Kuala Lumpur 28. veljače ukrcali na let 370 s drukčijim identitetom, ukradenom austrijskom i talijanskom putovnicom', rekao je. Njihove putovnice nisu ukradene niti izgubljene.

U međuvremenu, malezijska vojska objavila je kako vjeruje da je nestali zrakoplov letio još više od sat vremena nakon što je nestao s radara kontrole leta, promijenio kurs i kretao se prema zapadu preko Malajskog prolaza.

11.03.2014. 18:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh