« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Eksplozija bombe

Nesreću ruskog vlaka uzrokovao je teroristički napad

Ruske obavještajne službe u subotu su objavile da je željezničku nesreću u kojoj je poginulo više desetaka putnika, a ozlijeđeno gotovo stotinu, prouzročilo teroristički napad bombom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Rusija

,

nesreća

,

teroristički napad

,

vlak

Vlak "Nevski Ekspres" koji je prevozio 682 putnika i 29 članova posade iskočio je iz tračnica u petak navečer na glavnoj pruzi između Moskve i Sankt Peterburga. Zadnji podaci govore o 39 poginulih i 95 ozlijeđenih u nesreći.

"Kriminalistički stručnjaci su na temelju prvih nalaza istrage rekli da je nesreću uzrokovala detonacija bombe čija snaga odgovara snazi sedam kilograma TNT-a", rekao je Aleksandar Bortnikov, čelnik ruske obavještajne službe FSB-a,

Ruski istražitelji su rekli da su našli dijelove bombe, kao i krater promjera jednog metra, i otvorili istragu pod optužbom za terorizam. Nitko za sada nije javno preuzeo odgovornost za napad.

Nesreća se dogodila pokraj sela Uglovka, sjeverno od Moskve. Nevski Ekspres moderan je vlak kojim se često koriste strani turisti za prijevoz od Moskve do Sankt Peterburga. (hina/metro-portal)

28.11.2009. 17:25:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh