« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
SVEHRVATSKI POKRET

Neprijatelji hrvatskog čovjeka po Sačiću: DORH i Bajić

Željko Sačić predstavio je program inicijative "Akcije za bolju Hrvatsku (ABH) - pokret za spas Hrvatske"

Mladen Bajić
Mladen Bajić (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

DORH

,

Mladen Bajić

,

Željko Sačić

,

prosvjed Zagreb

Željko Sačić smatra da su Državno odvjetništvo i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić najveći neprijatelji hrvatskoga čovjeka te je pozvao Vladu RH da što prije raspiše parlamentarne izbore, prenosi Hina.

"Bajić i njegovi pomoćnici moraju otići jer je svu svoju snagu usredotočio na progon hrvatskih branitelji", rekao je Sačić ustvrdivši kako nije gotovo ništa učinio za progon onih koji su napali i razorili Hrvatsku te počinili masovne zločine nad hrvatskim narodom. Dodao je kako griješi predsjednik Josipović kada, kako kaže, štiti državnog odvjetnika.

Po Sačićevim riječima Vlada prije nego što potpiše pristupne pregovore s EU mora raspisati izbore. Sačić smatra kako "kukuriku koalicija" nije dobro rješenje za Hrvatsku jer bi njihovim dolaskom na vlast, ocijenio je, nestala Hrvatska kakvom je poznajemo. Istaknuo je kako bi skupina manjih stranaka kada bi zajednički nastupile na izborima mogle osvojiti vlast.

Predstavljajući program Sačić je ocijenio kako je ABH svehrvatski narodni pokret za spas Hrvatske koji okuplja sve društvene snage, koje su spremne djelovati na programu sveobuhvatnoga izlaska iz krize.

"ABH se zalaže za modernu Hrvatsku u kojoj će pristojno i od svoga rada živjeti svi njezini građani", rekao je Sačić dodavši kako pokret smatra da su pojedinac i obitelj središnje točke svih društvenih procesa.

Napomenuo je kako se zalaže za trenutnu promjenu gospodarske politike koja se, kako je rekao, u zadnjih deset godina očitovala u prekomjernom uplitanju države u gospodarske tokove te zaduživanju koje je dovelo do ruba gospodarskog sloma. Zalažemo se da tvrtke od strateškog nacionalnog interesa ostanu u većinskom vlasništvu države, istaknuo je Sačić.

Smatra kako hrvatska javnost treba biti upućena u pregovore s EU pa je pozvao Vladu da objavi dosadašnje ugovore što ih je potpisala s EU.

Pozvao je na trenutni prestanak kriminalizacije hrvatskih branitelja te se založio za njihovo pravo da u svojoj domovini dostojno žive kao slobodni ljudi. Dodao je i kako se protivi povlačenju hrvatske tužbe protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu. "U vanjskoj politici se zalažemo za dobrosusjedske odnose", rekao je dodavši kako treba posebno njegovati savezničke i partnerske odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama.

10.03.2011. 16:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh