« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KRIŽEVCI

Neonacistima šest prekršajnih prijava zbog tajnog koncerta

Trojica mladića isticala su nacistička obilježja, jedan je omalovažavao policajce, a dvojica su neprijavljeno organizirali javno okupljanje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix/Arhiva)
Više o

koncert

,

neonacisti

,

Križevci

,

prekršajna prijava

,

Bukovje Križevačko

,

Blue Max

Prekršajnom sudu u Križevcima prijavljeno je danas šest osoba, hrvatskih državljana, koje su sudjelovale u pokušaju subotnjeg organiziranja koncerta njemačke pronacističke glazbene skupine Blue Max i dva hrvatska sastava u vatrogasnom domu u Bukovju Križevačkom, nadomak Križevaca.

Trojica mladića - iz Osijeka (1988.), iz Dubrovnika (1980.) i iz Ližnjana (1985.) - prekršajno su prijavljeni zbog isticanja nacističkih obilježja. Zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika prijavljen je još jedan mladi Osiječanin (1988.). Zbog neprijavljivanja javnog okupljanja u Bukovju Križevačkom prekršajno je prijavljeno dvoje organizatora iz Križevaca (1990., 1985.).

U Policijskoj postaji doznaje se da su u društvenom domu u kom se trebao održati koncert i na prilazima jučer uhićene 34 osobe: 25 hrvatskih državljana, 8 njemačkih i jedan talijanski državljanin. Poslije ponoći pušteno je 28 osoba, dobi između 20 i 30 godina.

Policija je priopćila da su nad jednom osobom, koja je pružala "aktivni i pasivni otpor tijekom policijskog postupanja, uporabljena sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanja)", pri čemu je ta osoba zadobila lake tjelesne ozljede.

Na održavanje tajnog koncerta policiju su upozorili članovi Udruge mladih antifašista grada Zagreba. (hina/metro-portal)

21.02.2010. 11:33:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh