« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
JADRANKA KOSOR

Nema vezane trgovine između Družbe Adrije i Južnog toka

Predsjednica hrvatske vlade ocijenila je vrlo dobrim svoj službeni posjet Rusiji izrazivši uvjerenje da je otvorena nova stranica u rusko-hrvatskim odnosima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Rusija

,

Družba Adria

,

plinovod Južni tok

"Smatram da je to jako dobro i da možemo biti zadovoljni. Mislim da je danas otvorena nova stranica u rusko-hrvatskim odnosima. Obje su strane pozdravile mogućnost ovakva izravnog dijaloga", rekla je Kosor u izjavi za hrvatske novinare koji su pratili njezin posjet Moskvi, napomenuvši kako je "od 1992. ovo prvi ovakav posjet".

Na novinarska pitanja jesu li potpisivanje Ugovora o izgradnji i eksploataciji plinovoda na teritoriju RH, kojim je Hrvatska dobila mogućnost uključenja u Južni tok i osigurala opskrbu plina u budućnosti, rezultat "vezane trgovine" s projektom naftovoda Družbe Adrije, odustajanjem od projekta LNG ili bilo kojim drugim otvorenim pitanjem, predsjednica vlade odgovorila je niječno.

"Veliki i za Hrvatsku važni projekti poput Južnog toka i opskrbe plinom ni na koji način se u razgovorima s ruskom stranom nisu vezivali uz otvorena pitanja s Rusijom", ustvrdila je Kosor.

"Nema vezane trgovine između Družbe Adrije i Južnog toka, kao ni između projekta LNG i Južnog toka", dodala je.

"Nitko nije vezivao te velike projekte. Ništa od vezane trgovine - o svim tim projektima smo razgovarali kao o zasebnim projektima", ponovila je.

Hrvatska premijerka ponovila je kako smatra vrlo dobrim izravne kontakte s ruskim kolegom, najavivši mogućnost novog susreta na otvorenju Ureda Hrvatske gospodarske komore u lipnju u Moskvi i otkrivši kako je pozvala Putina na Croatia summit u Dubrovniku 9. srpnja. (hina/metro-portal)

02.03.2010. 19:17:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh