« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
suđenje dužnoviću

Nema pištolja nužnog za rasvjetljavanje pljačke u Sesvetama

Nestanak pištolja dodatno komplicira stvari i neke analize neće biti dovršene na vrijeme

(Siniša Sunara/Cropix)
Više o

pljačka Sesvete

,

Kazimir Dužnović

,

Ivan Grbavac

,

Goran Blažević

,

Vladimir Vinja

Kombinirano balističko-medicinsko vještačenje, koje je trebalo rasvijetliti od čijeg je metka tijekom krvave pljačke Reiffeissen banke u Sesvetama 5. svibnja ove godine ubijen mladi policajac Ivan Grbavac, do danas nije provedeno jer policija vještaku nije dostavila pištolj policajca Gorana Blaževića, za koji obrana sumnja da je bio koban za mladog policajca.

Prema riječima predsjednika sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda Vladimira Vinje, balističar je obavijestio sud da među dokazima nema pištolja policajca Blaževića.

"To dodatno komplicira stvari i neke analize neće biti dovršene na vrijeme", kazao je danas sudac u nastavku suđenja Kazimiru Dužnoviću, optuženom za pljačku banke, ubojstvo policajca Grbavca te pokušaj još pet ubojstava.

Vještaci su zbog toga dobili dodatni rok do 4. siječnja za dovršetak nalaza koje će potom obrazložiti pred sudskim vijećem.

Dodatna vještačenja ranije je zatražio Dužnovićev branitelj Krešimir Krsnik, zbog sumnje da je Grbavac poginuo u "prijateljskoj vatri", a ne od metka koji je ispalio Dužnović kako je navedeno u optužnici.

Prema snimkama nadzornih kamera, Grbavac je tijekom intervencije u banci bio licem okrenut prema Dužnoviću, dok je prema navodima tužiteljstva pogođen u leđa.

Optužnica je, međutim, između ostalog sastavljena na temelju obdukcijskog nalaza u kojemu stoji da je ulazna rana na Grbavčevom tijelu na donjoj lijevoj strani leđa, a izlazna na desnoj strani čela.

U nastavku suđenja danas je svjedočilo dvoje policajaca iz Novog Zagreba koji su se u vrijeme zločina slučajno zatekli ispred banke u Sesvetama. Policajac Željko Putrić i njegova kolegica Marija Perić pored banke su prošli službenim vozilom bez policijskih oznaka, a iz automobila su izašli kada su iz banke čuli pucnjeve.

Tvrde da su najprije začuli pojedinačnu, a potom i rafalnu paljbu te vidjeli kako maskirani muškarac naoružan strojnicom bježi iz banke. Kasnije su prisustvovali i ranjavanju trojice kolega, a potom i Dužnovićevom uhićenju, no tijekom akcije, kako tvrde, nisu znali da im je kolega u banci smrtno stradao.

Suđenje se nastavlja 13. siječnja svjedočenjem vještaka Vojina Maštruka i Josipa Škavića. (hina/metro-portal)

16.12.2009. 15:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh