« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
HOSNI MUBARAK:

Nema arapskog priznanja Izraela prije pravednog mira

Egipatski predsjednik jasno je dao do znanja što Izrael mora učiniti kako bi bio priznat od strane svojih arapskih susjeda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

SAD

,

Izrael

,

Egipat

,

Hosni Mubarak

Egipatski predsjednik Hosni Mubarak u ponedjeljak je izjavio kako će arapske države priznati Izrael i normalizirati odnose s njim nakon što se postigne pravedan i sveobuhvatan mir na Bliskom istoku, nikako prije.

"Potvrdio sam američkom predsjedniku Baracku Obami u Kairu da arapska inicijativa nudi priznanje Izraela i normalizaciju odnosa nakon, a ne prije, postizanja pravednog i sveobuhvatnog mira. Rekao sam mu da bi neke arapske zemlje, koje imaju trgovinske urede u Izraelu, mogle razmisliti o ponovnom otvaranju tih ureda ako Izrael obeća da će obustaviti gradnju židovskih naselja i nastavi pregovore o konačnom statusu s palestinskim vlastima koje je prekinula vlada Ehuda Olmerta", rekao je Mubarak, koji se trenutačno nalazi u posjetu Sjedinjenim Državama, u razgovoru za državni list al-Ahram.

Upitan o mogućem sudjelovanju Egipta u proširenom američkom 'obrambenom kišobranu' protiv nuklearnih prijetnji Irana, Mubarak je rekao da Egipat neće biti njegov dio, kao što neće dopustiti prisustvo stranih vojnika ili stručnjaka na svome teritoriju.

Izvor: Hina

17.08.2009. 12:10:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh