« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
IVO SANADER:

Nećemo prihvatiti promjene Rehnovog prijedloga

Premijer koji danas boravi u Bruxellesu izjavio je kako će od Europske unije tražiti da prekine 'teatar' sa slovenskom blokadom

(Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Bruxelles

,

ulazak u EU

,

pristupni pregovori

,

slovenska blokada pregovora

,

granični spor

,

Rehnov prijedlog

"Hrvatska je prihvatila prijedlog Ollija Rehn i europske trojke još prije nekoliko tjedana u Hrvatskom saboru. Taj prijedlog je još uvijek na stolu. Postoje pokušaji, prije svega Slovenije, da se taj prijedlog izmijeni na štetu Hrvatske, iako je i on već bio kompromis. Mi to naravno nećemo prihvatiti i to je jutros u ime vlade, u ime predsjednika, u ime hrvatskog državnog vrha ministar Jandroković prenio povjereniku Rehnu", rekao je premijer Sanader u Bruxellesu gdje sudjeluje na tribini Zaklade Hans Seidel nakon čega će sudjelovati na summitu čelnika Europske pučke stranke.

Premijer je dodao kako će na sastanku Europske pučke stranke kojem će također danas nazočiti, iznijeti dva prijedloga hrvatske vlade i tražiti od EU-a da "prekine ovaj teatar". Premijer Sanader je pozdravio jučerašnji dogovor s Europskom komisijom o modelu privatizacije hrvatskih brodogradilišta. "Mislim da je to veliki uspjeh za Hrvatsku, to je dokaz da bez obzira na slovensku blokadu Hrvatska radi na reformama i da ih nastavlja, a ako se deblokira ova situacija, možemo završiti pregovore za nekoliko mjeseci", rekao je Sanader.

Sastanak povjerenika Rehna s ministrima vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Gordanom Jandrokovićem i Samuelom Žbogarom koji je počeo u četvrtak ujutro prekinut je i bit će nastavljen popodne.

Izvor: Hina

18.06.2009. 13:16:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh