« Biznis
objavljeno prije 1 godinu
HUAWEI

Huawei ima sjajne rezultate

Huawei objavio godišnje izvješće za 2022.: 642,3 milijarde juana (92,4 milijardi dolara) prihoda, 35,6 milijardi juana (5,2 milijardi dolara) neto dobiti

Odlično poslovanje
Odlično poslovanje (Arhiva)
Više o

Huawei

,

izvještaji

Huawei je objavio svoje godišnje izvješće za 2022. godinu koje je potvrdilo nastavak stabilnog poslovanja u kojem su ostvarili 642,3 milijardi juana (92,4 milijardi dolara) prihoda te 35,6 milijardi juana (5,2 milijardi dolara) neto dobiti. Huawei nastavlja jačati ulaganja u istraživanje i razvoj, s godišnjim izdvajanjem od 161,5 milijardi juana (23,3 milijarde dolara) u 2022. što predstavlja 25,1 posto ukupnih godišnjih prihoda tvrtke. Time je iznos ulaganja u istraživanje i razvoj tijekom zadnjih deset godina premašio 977,3 milijarde juana (140 milijardi američkih dolara).

Izazovno vanjsko okruženje i netržišni čimbenici nastavili su utjecati na poslovanje Huaweija i u 2022. godini. Usred ove oluje, nastavili smo juriti naprijed, i napravili smo sve što je u našoj moći kako bismo održali kontinuitet poslovanja i zadovoljili naše klijente. Također smo uložili velike napore u razvijanje budućeg poslovanja kako bismo osigurali kvalitetan temelj za godine koje dolaze", rekao je Eric Xu, rotirajući predsjednik Huaweija.

Unatoč znatnom pritisku u 2022., naši ukupni poslovni rezultati bili su u skladu s predviđanjima. Naša financijska pozicija ostaje čvrsta, uz snažnu otpornost i fleksibilnost. U 2022. naša ukupna potrošnja na istraživanje i razvoj bila su među najvišima u povijesti Huaweija. U vremenima pritiska nastavljamo - s povjerenjem", dodala je Sabrina Meng, Huaweijeva financijska direktorica.

U 2022. godini prihod Huaweijeve CBG grupe (eng. Consumer Business Group) iznosio je 631,7 milijardi juana (91 milijarda dolara).

Huawei je više puta istaknuo kako je snažan zagovornik zajedničkog rasta sa svojim partnerima u ekosustavu i vjeruje kako otvorenost i suradnja vode uspjehu. Tvrtka je nastavila s otvaranjem mogućnosti svoje platforme u svom portfelju HarmonyOS, Kunpeng, Ascend i cloud, fokusirajući se na poboljšanje iskustva programera, kao i na unaprjeđenje i podršku partnerima u ekosustavu na svim razinama. Huawei trenutno radi s više od devet milijuna programera i preko 40.000 partnera kako bi potaknuo inovacije temeljene na ekosustavima i stvorio veću vrijednost za svoje klijente.

"2023. godina bit će ključna za Huaweijevo održivo poslovanje i razvoj. Iako je istina da je pred nama značajan izazov, imamo ono što je potrebno da izađemo iz toga - s prilikama za rast, otporan poslovni portfelj, jedinstvenu konkurentsku prednost, trajno povjerenje naših kupaca i partnera te hrabrost da uložimo velika sredstva u istraživanje i razvoj. Uvjereni smo u našu sposobnost da se izdignemo iznad svakog izazova koji nam se nađe na putu, postavljajući čvrste temelje za održivi opstanak i razvoj" istaknuo je Xu.

Godišnje Huaweijevo izvješće za 2022. godinu koje je revidirao KPMG, možete pronaći na linku: https://www.huawei.com/en/annual-report/2022

03.04.2023. 16:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh